#

Spor

Nilüfer FK’nın gol makinası; Sinan Yıldırım

Nilüfer Belediye Futbol Kulübü’nün Bursalı golcüsü 13 maçta 13 gol attı, 8 asist yaptı. Tecrübeli isim hem atıp hem attırarak kariyer sezonunu yaşıyor.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3.Grup’ta şampiyonluğun en büyük favorisi konumundaki Nilüfer Belediye Futbol Kulübü’nün golcüsü Sinan Yıldırım, ligin ilk yarısında müthiş bir performans sergiledi.

Hem atıyor hem asist yapıyor 

1989 yılı Bursa Ovaakça doğumlu olan Sinan Yıldırım, ligde oynadığı 13 maçta attığı 13 golle maç başı bir gol ortalaması yakalarken, 8 gol pası (asist) ile takımı lehine skorda büyük bir fark yarattı.

Manavgat Belediyespor’dan bu sezon başında Nilüfer Belediye FK’ya transfer edilen Sinan, 13 golün 11’ini ayak, birini kafa birini de penaltıdan kaydetti.

Golcü isim gollerin sadece birini ilk yarılarda atarken, 12 gole ise ikinci yarılarda imza attı.

Sinan, oynadığı 13 maçın 11’inde rakip filelere gol atarken sadece Görükle İpekspor ve Mustafakemalpaşaspor Belediye maçlarında gol kaydedemedi.

Yalova Yeşilova ve Doğugücü maçlarında ise ikişer gol attı.

44 takımdan fazla gol üretti

Golcü futbolcu Sinan Yıldırım 169 takımlı BAL’de ilk yarı maçları sonunda 44 takımdan daha fazla gol atarken, 3.Grupta ise 5 takımından daha fazla gol sevinci yaşadı.

Grupta Balıkesir BŞB, Bigaspor ve Karasuspor  13’er maçta 11’er gol atarken, Altınova Belediyespor 9, Görükle İpekspor ise sadece 6 gol atabildi.

240 maçta 130 gol attı 

Futbola doğduğu yer olan Ovaakçaspor’da 2004 yılında başlayan Sinan Yıldırım, Zaferspor, Kestel Belediyespor, Elmasbahçeler, TKİ Tavşanlı Linyitspor, Eti Madenspor ve Manavgat Belediyespor gibi takımlarda amatör olarak top oynadı.

Sinan, kariyeri boyunca 240’ın üzerindeki maçta 130 gol atarken, bu yıl Nilüfer Belediye FK’da altın sezonunu yaşıyor.

Geçen yıl Manavgat Belediyespor’da 21 maçta 9 gol atan Sinan, en gollü sezonlarından birisine bir önceki yıl Bandırma Etispor’da 18 maçta 16 gol atarak imza atmıştı.

34 yaşındaki golcü ilk yarıdaki performansını ikinci yarıda da devam ettirirse kariyer rekorunu kıracağı bir sezon yaşayacak.