#

Niğde

Niğde’de dolu dolu yarıyıl tatili

Niğde Belediyesi’nin yarıyıl tatiline giren öğrencilerin, tatillerini öğrenerek ve eğlenerek geçirmesi amacıyla düzenlediği etkinlikler büyük ilgi görüyor.

Kültür Merkezi Salonunda, ‘Aslan Hürkuş: 3 Anka Adası’ adlı çizgi filmi öğrenciler ve velilerle birlikte izleyen Belediye Başkanı Emrah Özdemir, etkinliklerin tatil boyunca devam edeceğini söyledi. Niğde Belediyesi, yarı yıl tatiline giren öğrenciler için birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenliyor. Çizgi filmler, sinema gösterileri, tiyatro ve çocuk şenliği gibi çok sayıda eğitici ve öğretici etkinlikler hem öğrencilerin hem de yetişkinlerin ilgisini çekiyor. Öğrenciler, Niğde Valiliği’nin arka kısmındaki Niğde Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda sunulan etkinlikleri, velileriyle birlikte sinema tadında izleyebiliyor. Yaptığı birbirinden farklı ve toplumun tüm kesimlerine hitap eden etkinliklerle sosyal ve kültürel etkinliklerin öncüsü haline gelen Niğde Belediyesi’nin, yarıyıl tatiline giren öğrenciler için düzenlediği etkinlikler 19 Ocak Cuma günü ‘Rafadan Tayfa’ isimli çizgi film ile başladı. 20 Ocak Cumartesi günü Niğde Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibinin sahnelediği ‘Töre’ adlı tiyatro oyunuyla devam eden etkinlikler, 21 Ocak Pazar günü çizgi film Niloya’nın Müzik Festivalinde çok sayıda öğrenciyi, Kültür Merkezi Salonu’nda bir araya getirdi. Dün, ‘Aslan Hürkuş: 3 Anka Adası’ adlı çizgi filmle devam eden Niğde Belediyesi’nin yarıyıl tatiline özel olarak düzenlediği etkinlikler tatil boyunca sürecek.

26 Ocak’ta Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde yetişkinler için ‘Pembe Pırlantalar’ adlı tiyatro oyunu sergilenecek. 27 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’te çocuk şenliği başlayacak. Farklı sürprizlerin yer aldığı şenlikte çocuklar hem eğlenecek hem öğrenecek hem de bir eğitim döneminin yorgunluğunu atmış olacak. Aynı gün saat 19.30’da Nasrettin Hoca Tiyatrosu ise çocukları hem eğlendirecek hem de güldürecek. 28 Ocak Pazar günü Kukuli Çocuk Tiyatrosu 2 seans halinde çocuklara eğlenceli anlar yaşatacak. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, dün Aslan Hürkuş ve arkadaşlarının yeryüzüne düşen bir göktaşının etrafa yaydığı manyetik alanla birlikte canlanan dronlara karşı mücadelesinin anlatıldığı ‘Aslan Hürkuş: 3 Anka Adası’ adlı çizgi filmi öğrenciler ve velilerle birlikte izledi. Çocukların ve velilerin sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Özdemir, yarıyıl tatili etkinliklerinin tatil boyunda devam edeceğini müjdeledi. Belediye Başkanı Özdemir; çocuklara, gençlere ve yetişkinlere hitap eden kültürel etkinliklerin, toplumun tüm kesimleri tarafından beğeniyle karşılandığını belirterek, “Bu ilgiyi her etkinlikte salonunun tıklım tıklım dolmasından net bir şekilde görebiliyoruz. Niğdeli çocuklarımız ve tüm hemşerilerimizin her şeyin en iyisine layık diyerek başlattığımız bu etkinliklerimiz, sadece yarı yıl tatilinde değil, yılın her döneminde farklı aralıklarda devam edecek. Ben tüm vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı öncelikle yarıyıl tatili için hazırladığımız etkinliklere, ardından da yıl boyu devam edeceğimiz sinema, tiyatro, çizgi film, şenlik ve diğer tüm gösterilerine şimdiden davet ediyorum” şeklinde konuştu.