#

Spor

Nesrin Baş üst üste 2. kez Dünya Güreş Şampiyonası’nda şampiyon oldu

Nesrin Baş, U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda kadınlarda üst üste 2. kez Dünya şampiyonu olarak tarihe geçti.

U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda 68 kilogramda güreşen Nesrin Baş, final müsabakasında bağımsız sporcu Alina Shauchuk’ı 2-1 mağlup ederek 2. kez Dünya şampiyonu oldu.

Milli sporcu, geçen sene İspanya’da düzenlenen U23 Dünya Şampiyonası’nda Japon rakibi Naruha Matsuyuki’yü 8-0 yenerek Dünya şampiyonu olmuştu. Baş, bu başarısıyla U23 Dünya Güreş Şampiyonası tarihinde kadınlarda üst üste 2. kez Dünya şampiyonluğunu alan ilk kadın sporcu olarak tarihe adını yazdırdı.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen U-23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda, 68 kilo kategorisinde Dünya şampiyonu olan Beşiktaş Kulübü’nün milli güreşçisi Nesrin Baş, kulübün resmi internet sitesine özel açıklamalarda bulundu. Nesrin Baş, Cumhuriyetin 100. yılında üst üste ikinci kez Dünya şampiyonu olmaktan dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türk kadınının gücünü gösterdiği için sevinçli olduğunu belirten Nesrin Baş, “Hedefim olimpiyatlara gidip altın madalya kazanmak. Başta ailem olmak üzere; Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’a, Başkanımız Ahmet Nur Çebi’ye, Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu’na ve antrenörlerime teşekkür ediyorum. Türk kadınının gücünü göstermeye devam edeceğim. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.