#

Bursa

Mustafakemalpaşa’da “Yazılım” işbirliği

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu; akademik, bilimsel ve pratik çalışma ortamını genişletmek amacıyla YGZ Bilişim (Mikro Yazılım, Zirve Yazılım) ile önemli bir iş birliği protokolü imzaladı. Bu kapsamda, 4 haftadır devam eden yazılım eğitimleri protokol ile resmiyet kazandı.

Protokol törenine Mustafakemalpaşa MYO yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve İşletme Yönetimi programlarının akademisyenleri, Mikro Yazılım Kanal Satış Yöneticisi Hasan Çevik ve Presales Manager Erol İlhan, YGZ Bilişim Genel Müdürü Derya Erdoğan ve Ofis Yöneticisi Kübra Ersin katıldı. İmza töreninde taraflar iş birliği kapsamında gerçekleştirilecek olan projeleri ve ortak çalışmaları ele alarak, gelecekteki işbirliği olanaklarına yönelik stratejileri belirledi.

YGZ Bilişim, 4 haftadır Yüksekokul bünyesinde gerçekleştirdiği yazılım eğitimleri ile öğrencilere sektörel bilgi ve deneyim aktarımını sağlamıştı. Bu eğitimleri tamamlayan öğrencilere katılım sertifikaları Yüksekokul Yönetimi, YGZ Bilişim ve Mikro Yazılım yöneticileri tarafından verildi. Bu eğitimler, protokolle resmi bir nitelik kazanarak daha da geniş bir perspektife taşındı. İmzalanan protokol ile YGZ Bilişim, Yüksekokul öğrencilerine ve akademisyenlerine destek vermeye devam edecek ve ortak projelerde bir araya gelerek yazılım alanında inovasyon ve gelişim çalışmalarına katkı sağlayacak.

İŞBİRLİĞİNDEN ÖĞRENCİLER KAZANÇLI ÇIKACAK

İşbirliği hakkında bilgi veren Mustafakemalpaşa MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, protokolün öğrencilere sağladığı faydalardan ve iş birliğinin öneminden bahsederek, gelecekte benzeri projelerin artarak devam etmesini hedeflediklerini ifade etti. YGZ Bilişim yetkilileri ise Üniversite ile gerçekleştirilen bu iş birliğinin sektöre nitelikli profesyoneller kazandırma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Protokol, öğrencilere sektörel bilgi ve deneyim kazandırma amacı güden bir eğitim işbirliği olmasının yanı sıra akademi ile yazılım dünyasını da bir araya getirecek olması bakımından özel bir önem taşıyor. Oluşturulacak işbirliği ile öğrencilerin daha iyi eğitim alması ve sektöre daha hazır bir şekilde mezun olmaları hedefleniyor.