#

Antalya

Muratpaşa Antalya’ya iki yeni festival kazandıracak

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İtalya’da bulunan Noto’ya yaptığı gezinin ardından, gelecek yıldan itibaren her mayıs ayında 20 okulun yarışacağı Çiçek Desenleri Festivali düzenleyeceklerini açıkladı. Uysal, Sicilya-Antalya Sokak Yemekleri Festivali’ni de başlatacaklarını söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, geçtiğimiz hafta sonu Akdeniz’in en büyük adası Sicilya’da UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ‘Altın Şehir’ Noto’yu ziyaret etti. Uysal, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali’ne katılan Noto da, davet üzerine, 20 yılı aşkın süredir düzenlenen Çiçek Festivali’ne katıldı. Başkan Uysal, festivalin yanı sıra aralarında Noto Belediye Başkanı Corrado Figura’nın da yer aldığı heyetlerle görüştü.

Başkan Uysal, görüşmelerin ardından, gelecek yıl Antalya’ya yeni bir festival kazandıracaklarını açıkladı. Ümit Uysal, ‘Çiçek Desenleri Festivali’nin 2025’ten itibaren her yıl mayıs ayında düzenleyeceklerini söyleyerek, festival için Kasım ayında İtalya’dan bir heyetin Antalya’ya geleceğini aktardı. Uysal, “20 lise bu festivalde yarışacak. Kendilerine ayıracağımız alanda en güzel çiçek desenini oluşturmak için okullarımız mücadele edecek” diye konuştu. Uysal, çiçeklerin ise belediyenin üretim tesislerinde yetiştirileceğini söyledi.

Uysal, ikinci bir festivalin ise Sicilya-Antalya Sokak Yemekleri Festivali olacağının müjdesini verdi. Sokak yemeklerinin adanın genelinde çok önemli olduğunu ve seyyar arabalarda, büfe tipi küçük dükkanlarda bu kültürle karşılaşmanın mümkün olduğunu aktardı. Akdeniz coğrafyasını paylaşan Sicilya ve Antalya’nın lezzetler farklı olsa da benzer bir kültürü paylaştığının altını çizen Uysal, Sicilya-Antalya Sokak Yemekleri Festivali’nin Kaleiçi merkezli bir festival olacağını söyledi.