#

Bursa

Milletvekili Kılıç’tan BGC’ye ziyaret

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ni (BGC) ziyaret etti.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, BGC Başkanı Nuri Kolaylı’yı ziyaret ederek; 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı. Bursa özelinde basın mensuplarının karşılaştığı sorunlar ve taleplerin masaya yatırıldığı görüşmede ineternetle birlikte dijitalleşen gazetecilik pratikleri ile basın yasaları hakkında da bilgi alışverişinde bulunuldu.

BGC Başkanı Nuri Kolaylı eşliğinde Bursa basını ve gazetecilik tarihinin sergilendiği Bursa Basın Tarihi Müzesi’ni de gezerek bilgi alan Milletvekili Ahmet Kılıç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayarak başladığı konuşmasında, “Zor koşullarda kamuoyunu bilgilendirerek mesleğini yapan basın emekçilerimizin bayramını kutluyorum. Halkımızın gözü, kulağı, vicdanı ve sesi olan basın, demokratik düzenimizin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine karşı hem yerel basınımız hem de ulusal basınımız dik durdu ve halkımızın doğru bilgilere ulaşmasını sağladı. Bayram vesilesiyele BGC Başkanı Nuri Kolaylı ile Bursa basının gelişimini, tarihini irdeledik. Türkiye ve Bursa basını hakkında sohbet ettik” dedi.

Ziyarette, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin faaliyetlerine ilişkin bilgi veren BGC Başkanı Nuri Kolaylı da, BGC’nin, güçlü basın meslek örgütleri arasında yer aldığını ifade ederken, Milletvekili Ahmet Kılıç’a da ziyaretinden dolayı teşekkür etti.