#

Bursa

MHP Bursa 31 Mart seçimlerine hazırlanıyor

MHP Bursa İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresi yoğun katılımla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrenin Divan Başkanlığını MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman yaptı. Faaliyet raporu ve maliyet raporunun okunarak katılımcıların bilgilendirilmesinin ardından, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajı salona okundu. Milliyetçi Hareket Partisi 14. Olağan Bursa İl Kongresi’nde tek aday olan mevcut İl Başkanı Muhammet Tekin güven tazeledi.

Haber: İlknur Avcı

MHP Genel Sektereri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Line Tv mikrofonuna özel konuştu.

MHP merkez yönetim kurulu yapmış olduğu toplantı ile 9 Ağustos itibari ile ilçe ve il kongreleri yapma kararı almıştı. O günden bugüne ciddi mesafe aldık. 983 kongresi bitmişti, 50’ye yakın il teşkilatımızı yaptık. Bu doğrultuda 15 Ekim itibariyle kongreler tamamlanmış olacak. Partimizin 14. Olağan Kurultayı 17 Mart 2024 tarihinde yapılacak. Kongreler çok yoğun katılımla geçiyor. Arkadaşlarımız 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde üst düzey sorumluluk anlayışı içerisinde ülkenin içinde bulunduğu bu nazik durumu dikkate alarak yoğun bir gayretle Türkiye’yi bir sıkıntıyı sokmayacak siyasi tablonun oluşması için gayret gösterdi. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimde yine milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Merkezi hükümetle uyumlu bir yerel yönetim Türkiye oluşumunda temin yeni bir irade beyanında bulunacak. Biz bütün teşkilatlarımızla seçimlere yoğun bir şekilde hazırlık içerisindeyiz. Adalet Kalkınma Partisinin 7 Ekim‘de büyük olağan kurultayı olacak. Ondan sonra yerel seçimlerle alakalı bir heyet oluşturulacak. Bu heyetin yapacağı çalışmalarla önümüzdeki sürece dair çalışma ortaya konulup sayın liderlere arz edilecek. Biz bütün seçimlere birlikte girecek ve netice alacakmışçasına gayret içerisindeyiz. Başta Nilüfer belediyesi olmak üzere Mudanya, Gemlik’te yaşayan hemşerilerimizin bu beklentilerine karşılık olabilecek adaylarla bu seçimlerde hizmete tabi olacağız.

MHP Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin, Line Tv mikrofonuna özel açıklamalarda bulundu.

Tekin, şöyle konuştu.

“MHP Bursa‘da 14. Olağan kongresini yaptı. Bugün itibariyle güzel bir il kongresi yaparak seçilmiş olduk. Ana temamız yeniden gönül seferberliği, MHP ülkücü hareketin fikri derinliğini, siyaseti neden yaptığını liderimizin bize belirlediği hedefler çerçevesinde cumhur ittifakın neden var olduğunu ve bu ittifakın neden kurulduğunu anlatma imkanı bulduk. Güzel bir katılım oldu. Siyasetinde kendine ait politik bir Türkiye gerçekleri olduğunu Uluslar arası ifade etmiş olduk.

Kendimizi ifade etme fırsatı yakaladık

Kongrede 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Bursa’da hem ilçeler bazında hem de büyükşehir anlamında nasıl hazırlanacağımızı ve liderimizin bize gösterdiği yol haritası ve talimatları çerçevesinde Bursa ölçeğinde bizler çalışmalar yaparak insanımıza anlatma fırsatı bulduk. Bu dönem iddialıyız. İnanıyorum ki 17 ilçenin 17’sini alarak taçlandıracağımızı düşünüyorum” dedi.