#

Bursa

Meteoroloji’den Bursa uyarısı! Rekor kırması bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı.  Bursa için 2 günü kapsayan sıcak hava uyarısı yapılırken, bu zamana kadar 1 Temmuz tarihinde yaşanan en yüksek sıcaklık rekoru bekleniyor. Verilere göre bu zamana kadar 1 Temmuz tarihinde ölçülen en uç sıcaklık 34,5 olurken, bugün termometrelerin 15.00-18.00 saatleri arasında 37 derece göstermesi bekleniyor.  Nem oranının en yüksek yüzde 71 olacağı tahmin edilen Bursa’da, Cumartesi ve Pazar günü ise sıcak hava yerini gök gürültü sağanak yağışa bırakması bekleniyor.

Temmuz ayının ilk günü itibariyle Bursa’da hava sıcaklığı bunaltmaya devam ediyor. Yasakların kalkmasının 1. gününde Bursa’da termometreler gün içerisinde 37 dereceye kadar yükselirken, özellikle öğle saatlerinde hissedilen sıcaklık tavan yapıyor. Gün boyu bol güneşli gökyüzünün görüldüğü Bursa’da akşam saatlerinde kadar hava sıcaklığı 30 derecenin üzerinde seyrediyor.

HAFTA SONU YAĞIŞ GELİYOR

Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarından elde edilen bilgilere göre, Bursa için hafta sonu yağış uyarısı yapıldı.

Yarın için (CUMA) hava sıcaklığının 36 derece bandında seyretmesi tahmin edilirken, bunaltıcı sıcaklığın haftanın son iş gününde etkili olacağı bildirildi.

CUMARTESİ gününden itibaren sıcaklıklarda 7-8 derecelik bir düşüş yaşanacağını bildiren meteoroloji yetkilileri, hafta sonunun ilk gününde sağanak yağışın şehir genelinde yer yer etkili olacağını belirtti.

Sağanak yağışın PAZAR günü de devam edeceği açıklanırken, hava sıcaklığı hafta sonu 29-30 derece bandında olacak.

PAZARTESİ gününden itibaren ise yağış şehri terk ederken, sıcaklıklar yeniden yükselişe geçecek.