#

Ankara

Meşe fideleri doğayla buluştu

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan 18 adet “Çocuk Etkinlik Merkezi”nin geliştirdikleri ağaçlandırma projesi kapsamında yaklaşık 400 çocuk, filizlendirdikleri meşeleri BAKAP’ta toprakla buluşturarak fidanlık oluşturdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocuklarda çevre bilinci oluşturmak, doğa ve ağaç sevgisi aşılamak amacıyla çeşitli projelere imza atıyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren 18 adet “Çocuk Etkinlik Merkezi”, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı iş birliğiyle Başkent Kalkınma Projesi’nde (BAKAP) fidanlık oluşturdu.

Proje kapsamında 2023 Kasım ayında “Meşe Palamudu Tüpleme” etkinliği sonrasında filizlenen meşeler BAKAP’ta doğayla bütünleşti. Yaklaşık 400 çocuğun bakımını üstlendikleri meşeler, yine çocuklar tarafından toprakla buluşturuldu.
Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Koordinatörü Nagehan Turpçu, amaçlarının doğayı seven, doğa dostu çocuklar yetiştirmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Fideye dönüşen meşe palamutlarını bugün toprakla buluşturduk. Bu projemizi her sene TEMA Vakfı’yla birlikte meşe palamutlarını tüpleyerek Ankara’nın farklı bölgelerinde toprakla buluşturacağız. Amacımız çocuklara yeşil bir Ankara bırakmak. Fidanlarımızı toprakla buluşturmak için Ankara’da çok önemli bir merkez olan BAKAP’ı tercih ettik. Burada Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğünün bir ormanı olsun istedik. Bugün burada can suyu verdiğimiz fidanlar, çocuklarımızla birlikte büyüyecekler.”

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın