#

Spor

Mert Günok kariyerinde bir ilki yaşadı!

Beşiktaş’ta kaleci Mert Günok, Galatasaray derbisinin 30. dakikasında ceza sahası dışında topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı ev sahibinin 1-0’lık üstünlüğüyle geçildi. Maçın 26. dakikasında Icardi’nin attığı golle geriye düşen siyah-beyazlılar, 30. dakikada ise file bekçisi Mert Günok’un gördüğü kırmızı kartla ikinci kez sarsıldı.

Caza sahası dışı sağ çaprazında Icardi ile karşı karşıya kalan Mert, yere yatıp meşin yuvarlağın geçişini engellemeye çalışırken elle müdahale etti.

Sakatlığını atlattıktan sonra ilk maçında Galatasaray karşısına çıkan Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Mert Günok, derbinin 30. dakikasında gördüğü kırmızı kartla müsabakayı tamamlayamadı.

Savunmanın arkasında topla buluşan Icardi’yi karşılaşmak için kalesini terk eden tecrübeli kalecinin ceza sahası dışında topa elle temasının ardından hakem Halil Umut Meler, pozisyonu VAR’da inceledi ve Mert’i kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Bu kart ayrıca Mert’in futbolculuk kariyerindeki ilk kırmızı kart olarak kayıtlara geçti.

Mert’in yerine kaleye Ersin Destanoğlu geçerken, Milot Rashica kenara alındı.