#

Haber

Marmara’da batan geminin son görüntüleri ortaya çıktı

Marmara Denizi’nde kargo gemisinin batma anına ilişkin yeni görüntülere ulaşıldı. Görüntüyü kayıp 6 mürettebattan Hüseyin Tutuk, olaydan dakikalar önce kaydedip, yakınlarına gönderdi. Görüntülerin ardından gemi suya gömülürken, Tutuk da diğer 5 mürettebatla birlikte kayıplara karıştı. 51 metre derinlikte tespit edilen geminin batığına ulaşmak için yürütülen çalışmalar ise sürüyor. Bu akşam saatlerinde batığa yapılması planlanan dalış, fırtına nedeniyle halat kopunca yapılamadı. Ekiplerin gecenin ilerleyen saatlerinde ya da yarın sabah batığa dalması bekleniyor.

Marmara Denizi’nde, İmralı Adası’nın güneybatısında Bursa’nın Karacabey ilçesi açıklarında su alarak batan ve 6 kişilik mürettebatı bulunan “Batuhan A” adlı kargo gemisinin enkazına ulaşma çalışmaları sürüyor.

Ekiplerin bölgedeki batığa ulaşma çalışmaları sürerken Batuhan A. isimli kargo gemisinin son anlarına ilişkin yeni bir görüntü ortaya çıktı.

Geminin kayıp 6 mürettebatından Hüseyin Tutuk, olaydan dakikalar önce ailesine bir video kaydı gönderdi.

 

Görüntülerde, fırtına nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken geminin dalgalarla mücadelesi yer alıyor.

Bu akşam saat 17.00 sıralarında geminin batığına dalış gerçekleştirilmesi bekleniyordu ancak çalışmalar sırasında TCH Akın gemisinin yer sabitleme halatında kopma yaşandı.

Arama çalışmalarını denize açılarak takip eden Vali Mahmut Demirtaş, gerekli önlemlerin alınmasının ve sabitlemenin yapılmasının ardından dalgıçların bu gece ya da yarın sabah erken saatlerde dalışı gerçekleştireceğini söyledi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Karacabey Kurşunlu Mahallesi açıklarındaki kurtarma çalışmalarını yerinde takip etti.