#

Gündem

“Mahvolmalarına yol açacak yanlışlardan uzak dursunlar”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı’nda, Malazgirt Zaferinin 949. Yıl Dönümü Kutlama Programı’nda konuştu.

Erdoğan, buradaki konuşmasında Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilime ilişkin önemli mesajlar vererek, Yunanistan’ı sert sözlerle uyardı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Türkiye’nin artık sabrı sınanacak, kararlılığı, imkanları ve cesareti test edilecek bir ülke olmadığını herkesin görmesini istiyoruz. Muhataplarımızı kendilerine çekidüzen vermeye, mahvolmalarına yol açacak yanlışlardan uzak durmaya davet ediyoruz. Türkiye’nin artık sabrı sınanacak, kararlılığı, imkanları ve cesareti test edilecek bir ülke olmadığını herkesin görmesini istiyoruz. Biz nasıl kimsenin toprağına, egemenliğine, çıkarına göz dikmiyorsak, kendimize ait olanlardan da asla taviz vermeyeceğiz. Türkiye’ye yönelik ameliyat yapma hevesleri kursaklarında kalanlar, aradıkları fırsatı bulamayacaklardır. Türkiye Akdeniz’de de Ege’de de Karadeniz’de de hakkı olanı alacaktır. Yaparız diyorsak yaparız, bedelini de öderiz. Bedel ödeme pahasına karşımıza çıkmak isteyen, buyursun gelsin. Yoksa çekilsinler önümüzden.”