#

Gündem

Madeni para sıkıntısı yaşayan fırıncıdan ilginç çözüm

Tokat’ta bir fırın sahibi müşterilerine para üstü olarak verecek madeni para bulamayınca farklı bir yöntem denemeye karar verdi. Fırın sahibi Hüseyin Çavuşoğlu, 100 lira madeni para getirene 5 lira, bin lira madeni para getirenlere ise 50 lira veriyor.

Tokat’ta 20 yıldır fırıncılık yapan Hüseyin Çavuşoğlu, madeni para bulmakta sıkıntı yaşamaya başlayınca, farklı bir yöntem denemeye başladı.

Müşterilerin çoğunluğunun kredi kartı kullandığını ancak kağıt para kullanan müşterilerine para üstü olarak madeni para bulamadığını belirten Çavuşoğlu, madeni para bulabilmek için yaptığı yöntemle şaşırttı.

Çavuşoğlu, dükkanın giriş kısmına astığı yazıda 100 lira madeni para getirene 5 lira vereceğini belirtirken, bin lira madeni para getirenlere ise 50 lira vereceğini yazdı.

“Bozuk para bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Çocuklar evdeki kumbaralarını getirebilir. 100 lira bozuk para getirene 105 lira, 200 lira bozuk para getirene 210 lira bin lira bozuk getirene de 50 lira fazladan veriyorum.” diyen Çavuşoğlu, “Müşteriye para üstü olarak bozuk para veremiyorum, ben de böyle bir çözüme başvurdum.” ifadelerini kullandı.