Ünlü şarkıcı Mabel Matiz hakkında Perperişan şarkısındaki sözlerinden dolayı hakkında müstehcen betimlemelerinin yapıldığı ve çocuklar için tehlike arz ettiği iddiasıyla dava açılmıştı. Davada mütalaa açıklandı.
MABEL MATİZ DURUŞMAYA KATILMADI
Şarkıcı Mabel Matiz olarak bilinen Fatih Karaca’ya yönelik “Perperişan” şarkısının sözlerinde müstehcen betimlemelerin yapıldığı ve yaş sınırlaması olmaması gerekçesiyle çocuklar için tehlike arz ettiği iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Mabel Matiz katılmazken, tarafların avukatları hazır bulundu.
AVUKATLAR SÜRE TALEBİNDE BULUNDU
Beyanda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, şarkıda ‘müstehcen’ suçunun unsurları oluştuğu gerekçesiyle, sanığın cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatları ise mahkemeden savunma için süre talebindeki bulundu.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Fatih Karaca hakkında, ‘müstehcen görüntü, yazı veya sözleri basın ve yayın yoluyla yayınlama’ suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.
SÜRE VERİLDİ
Ara kararını açıklayan mahkeme, açıklanan mütalaaya karşı tarafların savunma yapabilmesi ve beyanda bulunması için süre verilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi. Gelecek celse, mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor.








