#

Çevre

Liseliler geri dönüşümden kuş yuvası yaptı

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ile iş birliği yapan lise öğrencileri, geri dönüşüm malzemelerinden imal ettikleri kuş yuvalarını doğaya bıraktı.

Liseliler geri dönüşümden kuş yuvası yaptı

Şehit Hasan Önal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencileri yürekleri ısıtan bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ile iş birliği yapan öğrenciler, atölyelerinde geri dönüşüm malzemelerinden 30 adet kuş yuvası imal etti.

Liseliler geri dönüşümden kuş yuvası yaptı

Geri dönüşüm malzemelerini kullanarak sevgi ve emekle yaptıkları kuş yuvalarını rengârenk boyayan öğrenciler, öğretmenleri Mürüvvet Yıldırım eşliğinde, orman işçilerinin yardımı ile Kocakır Terapi Ormanındaki ağaçlara astılar. Etkinliğe Eskişehir Orman İşletme Müdür yardımcısı Seyda Kanburoğlu da katılarak, öğrencilere kuşların ekosistemdeki yeri ve yuvalanmaları konularında bilgiler verdi.

Eskişehir Orman Müdürlüğü yaptığı bilgilendirmede, “Bilindiği gibi; Ormanlık alanda yaşayan böcekçil kuşlar yumurtlama döneminde bu yuvaları kullanıyorlar” ifadelerini kullandı.