#

Bursa

Kuvvetli yağış uyarısı! Bursa’da hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), kuvvetli yağışlara karşı uyardı. Yapılan son değerledirmelere göre ülkenin kuzey kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Bursa’da ise bugün çok bulutlu saat 15.00’te sonra ise az bulutlu bir hava bekleniyor. Son tahminlere göre Bursa’da yağmur bekleniyor mu? Bu hafta Bursa’da hava nasıl olacak? İşte son dakika hava durumu gelişmeleri ve detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Karadeniz ile Çankırı, Eskişehir ve Ankara’nın kuzeyi, Ardahan, Uşak, Afyonkarahisar, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Elazığ çevreleri ile Erzurum’un kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul çevreleri ile Sinop ve Samsun’un iç kesimleri ve Amasya’nın batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI KUZEY KESİMLERDE DÜŞECEK

Hava sıcaklıklarının ise kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında, iç ve güney kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

MGM’den yapılan uyarıda Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul çevreleri ile Sinop ve Samsun’un iç kesimleri ve Amasya’nın batısında yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek heyelan, ulaşımda aksamalar, su baskını, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

BURSA’NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Bursa’da salı günü çok bulutlu bir hava hakim olacak. Saat 15.00’ten sonra ise parçalı bulutlu bir havanın hakim olması bekleniyor.

Çarşamba günü yine parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. En yüksek sıcaklığın 21 derece olması bekleniyor.

Perşembe günü ise gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava beklenirken sıcaklığın en düşük 7 derece, en yüksek 27 derece olacağı tahmin ediliyor.

Cuma günü de yine sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Sıcaklık 22 derecelerde seyredecek.

Bursa hafta sonuna ise az bulutlu ama sıcak bir havayla girecek. Sıcaklıkların en yüksek 28 derece, en düşük 11 derece olması bekleniyor.