#

Bursa

Dr. Murat Kuter, Haber Ekstra’ya konuk oldu

Her hafta perşembe günü İlknur Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Haber Ekstra programının bu hafta ki konuğu gazeteci, yazar ve akademisyen Dr. Murat Kuter oldu. Kuter, yazarlık hayatına bir yeni kitap daha ekledi. Programda Yalçın İpbüken’in Yaşamından adlı kitabın yarın lansmanı gerçekleşeceğini duyurdu.

Line Tv’de her hafta perşembe günü yayınlanan Haber Ekstra programına konuk olan gazeteci, yazar ve akademisyen Dr. Murat Kuter yeni yazdığı kitabının lansmanını duyurdu. Aynı zamanda kitap yazmanın püf noktalarından bahsetti.

Dr. Murat Kuter, bireysel bazlı kişilerin hayatlarını biyografi biçiminde yazarken kişi sizin karşınızda oturuyor, eğer hayattaysa siz onun anlattıklarını kayıt altına alıyorsunuz. Teyit ediyorsunuz, kişiler üstüne yazılan özgeçmiş türündeki öyküler. Ardından kitaplar oluşuyor. Onun dışında benim yazdığım kitaplar kurumların tarihleri çoğunlukla oldu. Bursa Organize Sanayi Bölgesi 1961 yılında başladı. 55. yılında Bursa OSB 55 yıllık tarihlerini kayıt almak istedi. İşin araştırma kısmı giriyor. 1 kitabı oluşturmak ise en az 1-1 buçuk yıllık bir süreç gerekiyor. Derin bir araştırmaysa daha uzun zaman alıyor İfadelerini kullandı.

Öte yandan yarın Dr. Murat Kuter’in kaleme aldığı yeni kitabı olan Yalçın İpbüken’in Yaşamından adlı eserinin lansmanı gerçekleşecek. Kuter, konuşmasına şöyle devam etti.  Tofaş Bursa Anadolu Arabaları müzesinde gazetecilerle birlikte kitap lansmanı Yalçın bey ile beraber düzenlenecek. Yalçın bey çok heyecanlı bir insan ona bu kitap moral verdi. Yaklaşık 40 yıldır yapmak istediği proje olduğunu söyledi. Kitabın içerisinde Yalçın İpbüken’in iş dünyasındaki deneyimleri, doğduğu günden beri verilen yaşam mücadelesi yer alıyor dedi.