#

Gündem

Kütahya’da Erasmus+ Projesi

Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Erasmus+ 2020-1-TR01-KA116-090691 projesinin kapanış toplantısı ve sertifika töreni düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar, Şube Müdürü Rahime Eşen, Şube Müdürü Mustafa Topuz ve okul personelinin katılımıyla gerçekleştirilen Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi personel hareketliliğinde görev alan öğretmenlere sertifikalarının verildiği programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Halil Kurt, destekleri dolayısıyla personel ailelerine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Kütahya’da mesleki eğitim alanında akredite olan kurum sayısının iki olduğunu, bunların da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olduğunu söyledi. Yurtdışında staj imkanının önemine değinen Müdür Başyiğit, emeği geçen tüm kurum yetkililerine, hareketliliklere katılan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Projeler Koordinatörü Engin Eroğlu tamamlanan hareketlilikler ve yeni akredite programı hakkında bilgi verdi.

Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Erasmus+ 2020-1-TR01-KA116-090691 projesi çerçevesinde toplamda 14 hareketlilik yapıldı. 3 uzun süreli 48 kısa süreli olmak üzere 51 öğrenci, 14 refakatçi öğretmen, 20 katılımcı öğretmen ile birlikte toplam 85 öğrenici bu hareketlilikten faydalandı. Yeni akredite (2024-2028) döneminde de planlanan katılımcı sayıları çerçevesinde nitelikli projeler üretmeye ve yürütmeye devam edileceği belirtildi.