Bursa Mustafakemalpaşa’nın kalbi sayılan ve her gün yoğun bir yaya ile araç trafiğine ev sahipliği yapan merkez köprüdeki ihmalkarlık, ilçe sakinlerini çileden çıkardı. Köprü üzerinde yer alan belediye isminin harflerinin dökülmesiyle oluşan çirkin görüntü, yerel yönetimin ilgisizliğini gözler önüne serdi.
Aylardır Ne Bir Bakım Var Ne de Bir Açıklama!
İlçede yaşayan vatandaşlar bu utanç verici tablonun yeni olmadığını, aylardır süren bu görüntüye rağmen yetkililerin harekete geçmediğini belirtiyor. Uzun süredir devam eden bu vurdumduymazlığa rağmen ne bir onarım çalışması yapıldı ne de kamuoyunu tatmin edecek mantıklı bir açıklama geldi. İlçenin vitrini ve adeta sembolü sayılan en merkezi noktadaki bu ayıp, belediye tarafından adeta görmezden geliniyor.
“Arka Mahalleleri Düşünmek Bile İstemiyoruz”
İlçenin içler acısı haline ve estetikten uzak görüntüsüne olan öfkelerini dile getiren ilçe sakinleri sert eleştirilerde bulundu. Duruma tepki gösteren vatandaşlar şu ifadeleri kullandı:
“İlçenin tam merkezindeki, en göz önündeki köprü bile bu haldeyse, gözden uzak arka mahalleleri düşünmek bile istemiyoruz. Köprüdeki yazıların aylarca paramparça halde bırakılması sadece basit bir estetik sorunu değildir. Bu tablo; ilçedeki ilgisizliğin, denetimsizliğin ve vurdumduymazlığın en açık göstergesidir.”
Sessizlik Öfkeye Dönüştü: “Hizmet Değil Değer İstiyoruz”
Başta Mustafakemalpaşa Belediyesi olmak üzere, konuyla ilgili sessizliğini koruyan kurumların bu tavrı artık tepkiyi aşarak büyük bir öfkeye dönüşmüş durumda. İlçe sakinleri, yetkililerden sadece standart belediyecilik hizmeti beklemediklerini, aynı zamanda yaşadıkları ilçeye ve o ilçenin tarihine değer verilmesini istediklerini belirterek bir an önce köprünün eski haline getirilmesini talep ediyor.








