#

Haber

Kent Meydanına Kızılay Binası

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Meydanı düzenleme çalışmaları kapsamında yaptırılan Kent Meydanı Kızılay Binası’nın açılış töreni düzenlendi.

Türk Kızılayı Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tutanç; Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. 

Adette veya afet olmadığında mazlumlara ulaşmamız gerektiğinde bize hiçbir zaman büyükşehir belediyesine çok teşekkür ediyorum. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Belediye başkanımız bize birkez daha kolaylık sağladı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan; Kızılay gönüllüsü olmaktan gurur duyuyorum. 

Öncelikle 155 yıldır dünyanın neredeyse 150’den fazla ülkesine hizmet eden, türk milletinin o cömertliğini bütün dünyaya gösteren Kızılay’ın bir gönüllüsü olmaktan bende gurur duyuyorum. Depremlerde, afetlerde, ihtiyaç sahiplerine olsun biri sara düştüğü zaman herkesin aklına Kızılay geliyor. Bu kurumda hizmet eden bütün gönüldaşlarımıza ben teşekkür ediyorum. Kentin en güzel, en işlek yerinde görünür olmanız olmanız lazım. Bu yerde bunu sağlayan güzel bir yer oldu. Bundan sonraki süreçte Osmangazi Meydanı’nda da ikincisi yapılarak Kızılay’a destek olunacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; böyle bir iş yapmak benim için onurdur. 

Rakamsal değeri çok büyük olmasa da bazı açılışların çok büyük anlamı vardır. Öyle bir açılıştayız. Telefonumuza mesajlar gelir. Kan lazım diye. O mesajlara bakar geçeriz. Böyle mekanların ne kadar değerli olduğunu bilmenizi isterim. Deprem çalışmalarımızda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bütün Türkiye seferber oldu. Bölgede Kızılay çok büyük işler yaptı. Biliyorsunuz Filistin’de çok büyük insanlık suçu yaşanıyor. Çocuklar, yaşlılar, kadınlar öldürülüyor. Ve Kızılay orada da hamdolsun. Kızılay herkesin malı. Kimsesizlerin kimsesi olmuş bir kurum. Demin de bahsettiğim mesajları es geçmeden kan vermesi çok önemli.

Şehreküstü Meydanı’nda da yapılırsa ben çok güzel olacağını düşünüyorum. Hiç tahmin etmediğiniz anda kana ihtiyacınız olabilir. Dolayısıyla bu çok kıymetli ve değerli. Kent meydanı zamanında yapılmış güzel bir çalışma. Aktivitesi çok yüksek bir mekan. Çevre düzenlemesi yaptık burada. Zemin kaplaması, yeşil alanlar, alt yapılarını yeniledik. Bursa’nın en hareketli yerlerinden biri. Yaya güvenliği açısından tonajlı araçların çıkışını da engelledik. Daha önce Kızılay’ın aracı duruyordu burada. Nihayetinde böyle güzel bir mekan kazandırıldı. Hanlar bölgesi bizim en popüler projelerimizden bir tanesi. 35-40 yıldır her belediye başkanının hayaliydi orası. Bu hafta da anlamlı bir hafta. Kızılay haftası bu hafta. Böyle bir açılış da çok anlamlı oldu. Kızılay dünyanın dört bir tarafında. Bu şehrin bir yerel yöneticisi olarak böyle bir iş yapmak benim için onur ve gururdur. Gönüllülük çok farklı bir duygu.