#

Bursa

“Kayapada Çöplük İstemiyoruz”

Yalanın egemen olduğu bir dilde, bilimden ve akıldan bahsedemez. Ama unutulmamalıdır ki güneş balçıkla sıvanmaz!

Kayapa’da Çöplük İstemiyoruz Platformu, 11 Kasım 2023 tarihinde yüzlerce kişi ile beraber 30 Ağustos Zafer Mahallesinde toplantıda yurttaşların, akademisyenlerin, akademik odaların, mahalle muhtarlarının, sivil toplum örgütlerinin ve siyasilerin katılımıyla kurulmuştur. Kurulduğu günden itibaren en temel demokratik hakkını kullanarak kendini ifade etmeye, bilimsel ve doğru bilginin herkes tarafından bilinebilmesi için çalışmalarını yürütmektedir.

Bizim tek gücümüz hakikatin ve aklın gücü olmasına karşın kendi doğrularına güvenemeyenler yalana ve algı yönetmeye çalışmaktadır.

Kayapa’da Çöplük İstemiyoruz Platformu olarak kendi imkanlarımızla çektiğimiz ve yayınladığımız videolardaki bilgileri çürütemeyeceklerini anlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi videoya Cumhuriyet Halk Partisi logosu eklenerek süreci politize etmeye, kendilerince baltalamaya çalışmaktadır. Fakat bu hareketlerin sadece kendi kurumsal kimliklerini komik duruma düşürmekten ileri gitmeyeceğini bilmelidirler. Bunu yapan akıl bilmelidir ki platformun içerisinde her partiden her siyasi düşünceden yurttaş bulunmaktadır. Önemli olan kentimizin ve yurttaşların geleceği için ortak kaygıları duymak.

Geldiğimiz durumda Cumhuriyet Halk Partisini karalamaya ve hedef noktasına koymaya değil kendi seçmenlerine ne cevap vereceklerini düşünmeleri gerekmektedir.

Bizler bu seviyeye inmeyeceğimizi ve bilimsel aklın ışığında hareket edeceğimizi, mücadelemizi yıldıramayacaklarını herkese bildirmek isteriz.,

https://www.instagram.com/reel/C0zM0y1CbO_/?igshid=YzZhZTZiNWI3Nw==