#

Bursa

JUNIOSHOW 11 Ocak’ta başlıyor

Bursa’da bebek ve çocuk konfeksiyonu sektörünün dünyaya açılan kapısı Junıoshow fuarı, 11 Ocak’ta başlıyor. 4 gün sürecek fuar hakkında detayları anlatmak üzere Ayşe Nur Büyükhan’ın sunduğu Haber Ekstra programına konuk olan BTSO başkan yardımcısı İsmail Kuş ile BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız, UR-GE çalışmalarının sektöre katkılarını da anlattı.

Türkiye’de bebe ve çocuk konfeksiyonu üretimin yaklaşık yüzde 60’ını tek başına karşılayan Bursa’da, sektörün en önemli buluşması olan uluslararası bebe, çocuk hazır giyim ve çocuk ihtiyaçları fuarı Junioshow için geri sayım başladı.

Sektörün ihracatçı kimliğe kavuşmasında önemli bir rol üstlenen fuar, 11-14 Ocak tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar Merkezi’nde ziyaretçileriyle buluşacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın iştiraki olan KFA fuarcılık şirketinin yeni vizyonuyla kurgulanan fuar, BEKSİAD, UTİB ve UHKİB destekleriyle düzenlenecek.

Line TV ekranlarında yayınlanan haber ekstra programında fuarın detaylarını aktaran BTSO başkan yardımcısı İsmail Kuş ile BEKSİAD yönetim kurulu başkanı Ömer Yıldız, Junıoshow’un bir UR-GE projesinden doğduğunu ifade ederek URGE çalışmalarının önemine dikkat çekti.

Bebe – çocuk konfeksiyonu sektöründeki UR-GE projeleri, iyi uygulama örnekleriyle de başarısını tescilledi.

Sektörde hayata geçirilen UR-GE projeleri ticaret bakanlığının ‘İyi Uygulama Örnekleri’ arasındaki yerini aldı. Avrupa birliği tarafından UR-GE kümelenmeler kapsamında alınan ‘Bronz etiket’ ile firmaların başarısı  uluslararası boyuta taşınmış oldu. Bu projelerle sektöre 18 milyon dolarlık bir kaynak oluşturulurken, UR-GE kapsamında 20 alım heyeti organizasyonu ve 3 binden fazla nitelikli alıcı Bursa’daki firmalarla buluşturuldu. Bu buluşmalardaysa 25 bin iş görüşmesi gerçekleşti.