#

Gündem

İzmir 41 dereceyi gördü, meydanlar boş kaldı

İzmir’de hava sıcaklığı 41 dereceyi gördü, meydanlar boş kaldı. Güvercinler su birikintilerinde serinlemeye çalışırken, girilmesi yasak ve tehlikeli olan süs havuzlarında yüzen çocuklar dikkat çekti.

İzmir’de bugün itibariyle hava sıcaklığı 41 dereceye dayandı. Hava sıcaklığı cumartesi günü 42, pazar ve pazartesi günleri 40 olacak. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre İzmir’de salı ve çarşamba günü 39, perşembe günü 41 ve cuma günü de 42 derece sıcaklık yaşanacak. Kavurucu sıcakta Gündoğdu Meydanı gibi kentin işlek bölgeleri boş kaldı. Tek tük vatandaşın dışarıya çıktığı İzmir’de, güvercinler de su birikintilerinde serinlemeye çalıştı. Bazı çocuklar ise girilmesi tehlikeli ve yasak olan süs havuzlarını mesken tuttu.

“Nemden yapış yapış oluyoruz”

Köpeklerini gezdiren İzdem Cömertoğlu isimli vatandaş, “Gündoğdu Meydanı’na mecburiyetten geldim. Alsancak’ta oturuyorum, köpeklerimi gezdirmek için geciktiğimden bu saate kaldım. Aslında erken saatte çıkmam gerekiyordu. Çünkü havada bunaltıcı bir sıcak var. Meydanda şu an kimse yok. Hava yarın da sıcak olacağı için bugün erken yatıp erken kalkmaya çalışacağım. Köpeklerimi de sabahtan dışarıya çıkaracağım” dedi. Kordon’da balık tutan Eren Karadağ ise “Sıcak hava, balıkları kıyıya getirdiği için şansımı deneyeyim dedim. Hava çok sıcak olduğu için zaman zaman gölgede oturuyorum. Olduğum yerde terliyorum, nemden yapış yapış oluyoruz. Bugün balıkçılar da az. Normalde olta atacak yer bulamayız ama bugün 2-3 kişi var” diye konuştu.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın