#

Bursa

İYİ Parti Yenişehir Belediye Başkan adayı belli oldu

İYİ Parti Bursa Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek Yenişehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı açıkladı.

Ercan Özel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.

Saygıdeğer Yenişehirli Hemşerilerim, Kıymetli Basın Mensupları;

Bir şeyin nasıl yapılacağını bilirken başka birinin nasıl yapamadığını ses çıkarmadan seyredebilmek, dayanabilecek en güç zorluklardan biridir. Hayatımın en verimli dönemleri Belediyecilik hizmetleri ile geçti. Diline, dinine, rengine, ırkına, partisine bakmadan nerede bir mağdur, nerede bir ihtiyaç sahibi, nerede desteğe ihtiyacı olan bir kişi görsem onun derdini kendi derdim bildim. Yenişehir ve Yenişehir insanının geleceği için her türlü fedakârlığa göğüs gerdim. Çünkü bizim Yenişehir’e dair bir sözümüz, iddiamız var. Memleket diye bir meselemiz, millet diye bir derdimiz var. Huzur, güven, adalet diye bir idealimiz var. İşte bu gayeyle taşın altına elimizi koymaktan hiçbir zaman kaçmadık.

Herşey İYİ olsun diye Yenişehir ve Bursa’da İYİ Partimizin kuruluş çalışmaları kapsamında aktif görevler almamın yanı sıra Yenişehir’de ki ilk üyesi olarak kurucuları arasında yer aldım. Ayrıca Yenişehir Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesinde İYİ Parti’nin ilk meclis üyesi oldum.

İlçemiz nezdinde yapılan kamuoyu araştırmaları neticesinde il ve ilçe teşkilatımızın tavsiyesi ile Mart 2019 Mahalli Seçimlerinde Yenişehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildim. Girdiğimiz ilk yerel seçimlerde yaklaşık % 41 oy alarak çok ciddi bir seçmen kitlesinin gönlünde yer edindik. Yenişehirli hemşerilerimiz, o dönemde şeffaf ve demokratik bir yönetim anlayışı ile ehil ve liyakatli kadrolar tarafından belediyecilik hizmeti imkânını çok az bir farkla ellerinden kaçırdı. Ardından yerel yönetimlerde ki ve siyasette ki birikimlerimizden dolayı İYİ Parti Bursa İl Başkanlığında divan üyesi olarak Yerel Yönetimler Başkanlığı görevine getirildim. Bu dönemde Osmangazi ve İnegöl gibi iki önemli teşkilatımızın ilçe koordinatörü olarak görev yaptım. 14 Temmuz 2020 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in tensipleri ile Yenişehir İlçe Başkanlığı görevine atandım. 12 Ağustos 2020 ve 26 Kasım 2022 tarihlerinde yapılan ilçe kongrelerinde teşkilat mensuplarımızın güvenini alarak oy birliği ile ilçe başkanlığı görevine seçildim.

Meclis üyeliğimiz ve ilçe başkanlığımız dönemlerin de teşkilat mensuplarımız ile birlikte birçok önemli çalışmalara imza atarak oldukça başarılı bir dönem geçirdik. Teşkilatımızın kıymetli yöneticilerine, emektarlarına ve üyelerimize bu başarıya yaptıkları katkılardan dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Biz bu yola çıkarken amacımızın Yenişehir’e ve halkımıza hizmet olduğunu söyledik. Dün olduğu gibi bugünde bu mücadelemize ilk gün ki heyecanımız ile devam ediyoruz. Bu süreçte mağduriyetlerini bize bildiren hemşerilerimizin sorunlarını, hiçbir ayrım yapmadan çözmeye yoğunlaştık.

İktidar olmadığımız halde verdiğimiz yazılı ve sözlü önergeler ile birçok sorunun çözülmesine öncülük ettik. Kırsal Mahallelere toplu taşıma hizmetinin sağlanması, sokak çeşmelerinin kullanıma açılması, Kuzey çevre yolundaki Bilecik yolu kavşağına trafik işaretleri ve lambası koyulması, Yenişehir/Reşadiye ve İznik/Mustafalı arasındaki yolun genişletilmesi ve sathi kaplama yapılması, şehir içi sokak ve caddelerin yanında, birçok köy yolunun düzenlenmesi ve asfaltlanması, bazı kırsal mahallelerimize su deposu yapımı, İstiklal Caddesinin üstünün kapatılması, bazı sokaklarımıza kasis yapılması ve daha sayamayacağımız birçok hizmetin ilçemize getirilmesine vesile olduk.

Bu süreçte Genel Merkez Yöneticilerim, milletvekillerim, il başkanım, il – ilçe yöneticilerim, teşkilat mensuplarım, Yenişehirli hemşerilerim ve özellikle ailem ile istişarelerde bulundum. Çiftçisinden işçisine, esnafından memuruna, kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına, köylüsünden kentlisine Yenişehir’de yaşayan halkımızın taleplerini dinleyerek, nasıl bir Yenişehir’de yaşamak istediklerine dair değerlendirmelerini aldım.

Yaptığım istişare ve değerlendirmeler neticesinde, Genel Merkezimizin GNBŞK.01.17.45/1264 sayılı genelgesinde ki tavsiye kararı üzerine, Yenişehirli hemşerilerime yaşanabilir bir şehirde yaşam hakkı sağlama gayesiyle, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde istisnasız tüm Yenişehir halkının Belediye Başkan Adayı olmak ve onların geleceğe daha bir güvenle bakmalarını sağlamak amacıyla ilçe başkanlığı görevimi bırakıyorum.

Saygıdeğer Yenişehirli Hemşerilerim, Kıymetli Basın Mensupları;

Yenişehir halkı makûs talihini kader olarak görmemeli ve bir an önce bu yanlış düşünceden kurtulmalıdır. Belediyecilik hizmetleri verilirken kişi, partili, akraba, eş – dost ayrımı yapılmamalı tüm hemşerilerimize eşit hizmet sunulmalıdır. Maalesef Yenişehir ve Yenişehirlilerin istekleri bugüne kadar sürekli görmezden gelindi. İlçemiz uzun yıllardan bu yana adeta büyük bir köy olarak kalmaya mahkûm edildi. Yenişehir artık kabuklarını kırmalı ve sınıf atlamalıdır. İlçemizi çok iyi tanıyor ve uzun yıllardır konusunda uzman kişiler ile birlikte üzerinde çalışıyoruz. Her mahallesinde her sokağında bir izimiz ve bir hikâyemiz var.

Yenişehir’de çocuklarımız ve gençlerimiz yarınlarına umutla bakamıyorsa, onlara yol gösterici olacağız.

Çiftçilerimiz kangren olmuş sorunlarına bir çözüm bulamıyorsa, dertlerine derman olacağız.

Sığınmacılar dolayısıyla anneler parklara çocuklarını korku içinde gönderiyorsa, evlatlarımızın güvenliğini sağlayacağız.

Yeterli İşletme olmadığı için gençlerimiz ilçemizden göç ediyorsa, Yenişehire yatırımcı çekeceğiz, fabrikalar getireceğiz.

Kısaca hemşerilerimizin sorunu bizim sorunumuz olacak. Onların dertlerini çözmek, bizim boynumuzun borcu olacak.

Yenişehir halkına SÖZÜM’dür ;

  • Yenişehir’i Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getireceğiz.

  • Yaptığımız her işte öncelikle vatandaşlarımızın çıkarlarını düşüneceğiz.

  • Çiftçilerimizin tüm sorunlarını çözmek için mücadele edeceğiz.

  • Engellilerimizin daha rahat ve konforlu yaşam sürmeleri için gayret göstereceğiz.

  • Kadın olmazsa olma düsturu ile kadınlarımıza her alanda destek olacağız.

  • Doğal yaşamı koruyacağız, sokak hayvanlarının haklarını arayacağız.

  • Belediyemizin kaynaklarını en verimli ve tasarruflu şekilde kullanacağız.

  • Bölge, kültür, yaşam görüşü ayırt etmeksizin herkese eşit hizmet hakkı sunacağız.

  • Yenişehir Belediyesini şeffaf ve demokratik bir yönetim anlayışı ile yöneteceğiz.

Yenişehir’de mazlumların tutunacak dalı, yürünecek yolu olacağız. Yenişehir’e ve halkına yapılan haksızlıklara ve zulme cihan sussa biz susmayacağız. Bu mukaddes millete hizmet etmek ve Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmakla müşerref olmak temennisiyle…

Saygı ve hürmetlerimi sunuyorum,