#

Bursa

İYİ Parti Bursa başkanını seçti

İYİ Parti Bursa’da merakla beklenen il kongresi bugün gerçekleştirildi. Kongrede başkanlık için Yüksel Yılmaz ve Selçuk Türkoğlu yarıştı. Türkoğlu sarı, Yılmaz mavi listeyle delegenin karşısına çıktı. Kullanılan 587 oydan 348’ini alan, Selçuk Türkoğlu seçimin kazananı oldu.

İYİ Parti Bursa’da kongre heyecanı yaşadı. Pandemi nedeniyle bir süredir ertelenen il kongresi alınan tedbirlerle gerçekleştirildi.

Yüksel Yılmaz ve Selçuk Türkoğlu’nın listelerinin yarıştığı kongrede mavi ve sarı liste olmak üzere iki liste delegelerin oyuna sunuldu. Mavi liste Yüksel Yılmaz, sarı listeyse Selçuk Türkoğlu’nundu.

Kongrenin divan başkanlığını yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, “Birbirimizle rekabet etmeyeceğiz. Kazanan İYİ Parti olacak, biz iktidarı devralmak için yola devam ediyoruz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu’da ülke demokrasisini, Meral Akşener ve partisinin ayağa kaldırma mücadelesi verdiğini ifade etti.

Kürsüye çıkan adaylardan Selçuk Türkoğlu ise konuşmasında “Türkiye’nin inatlaşmaya değil konuşmaya kavgaya değil huzura ihtiyacı var” dedi.

Yüksel Yılmaz’da kürsü konuşmasında “Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmaya geliyoruz” ifadelerini kullandı.