#

Gündem

İstanbul Esenyurt’ta sel! Bodrum katlar suya gömüldü

İstanbul Esenyurt’ta gece saatlerinde sağanak yağış nedeniyle derenin taşmasıyla çok sayıda ev ve iş yeri ile bir camiyi su bastı. Bazı mahallelerde vatandaşlar mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar kurtarılırken bölgede temizlik çalışmaları ise devam ediyor. Aynı bölgede 2020 yılında da sel felaketi yaşanmış bir kişi hayatını kaybetmişti.

İstanbul Esenyurt’ta şiddetli yağış sonrası taşan dere nedeniyle ev, iş yerleri ve bir camiyi su bastı. Yetkililer tarafından yapılan uyarıların ardından Pınar Mahallesi’nde gece saatlerinde bir çok iş yeri ve evi su bastı.

Baskınla birlikte sokaklar adeta göle döndü. İtfaiye ve Esenyurt Belediyesi ekipleri tarafından evlerinden mahsur kalan 2 ailenin çıkarıldığı öğrenildi.

Bir başka yerde ise bodrum katta su basan bir evdeki yabancı uyruklu 2 kişi vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Yeşilkent Mahallesi’nde de birçok ev ve iş yerini su bastı. Baskın sonrası evlerinde mahsur kalan vatandaşlar hem komşuları hem de ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.

Yeşilkent Mahallesi’nde 4 katlı binanın bodrum katında mahsur kalan 2 kişi ise vatandaşlar tarafından çıkarıldı.  Öte yandan komşularını kurtaran Muhammet isimli vatandaş yaşananları anlatarak, “ Parmaklığı kırdık diğer arkadaşlarda geldi kurtardık” dedi.

Selin hasarı gün  ağarınca ortaya çıktı

Esenyurt’taki şiddetli yağış sonrası taşan dere nedeniyle meydana gelen selin hasarı ise gün ağarınca ortaya çıktı.

Vatandaşlar ve ekipler yaşanan hasarı tespit ve onarım için çalışmalarını devam ettirirken birçok yer ise kullanılamaz hale geldi. Bodrum ve giriş kattaki iş yeri ve evler suya gömüldü.

Sel bölgesi havadan görüntülendi

Taşkınlara sebep olan dere ve bölgesi gün ağarınca drone ile havadan görüntülendi.

Sel bölgesinde tahliye ve temizlik çalışmaları sürüyor

Şiddetli yağış sonrası sel suları altında kalan iş yerlerinde, evlerde ve sokaklardaki temizlik ve tahliye çalışmaları devam ediyor.

Günün ağarmasıyla birlikte itfaiye ve belediye ekipleri, zeminin altında kalan noktalarda biriken suları vidanjörlerle çekiyor. Sel suları sebebiyle oluşan çamur birikintileri iş makineleri ve küreklerle temizleniyor. Olay yerine gelen ekipler hasar tespit çalışmaları yapıyor.