#

Spor

İsrail lobisi harekete geçti! TFF ve Antalyaspor’a yaptırım talebi

Sagiv Jehezkel olayı Türkiye’nin canını sıkacak gibi duruyor. İsrail lobisi harekete geçti. Amaç oyuncularına ceza verilmesini engellemek.

Sagiv Jehezkel davası uluslararası alanda krize neden olmak üzere… FIFA, UEFA ve TFF; İsrailli oyuncuyla ilgili alınacak karar konusunda kıran kırana pazarlık halinde.
İsrail lobisi bastırdı TFF ve Antalyaspor zor durumda kalabilir
Yapılan görüşmelerde FIFA, davanın önlerine gelmesi durumunda İsrailli oyuncuyu “haksız fesih” iddiasıyla Antalyaspor’u tazminat ödemeye mahkum edeceği imasında bulundu.
İddiaya göre UEFA, TFF’den Jehezkel’in uluslararası alanda ceza almasına neden olacak bir ceza vermemesini istedi.
UEFA’nın yetkilileri TFF ile yaptıkları görüşmede, İsrailli oyuncunun bir daha zaten Türkiye’ye dönmeyeceğini 8 maç gibi bir ceza verip futbol oynamasına engel olmamasını istedi. UEFA’nın Tahkim Kurulu’na başvurup Jehezkel’in ceza indirimi almasının TFF’nin kurum inanınırlığını sarsacağı hatırlatıldı.
İsrail’den Sport-5’in haberine göre; Sagiv Jehezkel ve Eden Karzev’in iddia edildiği gibi 8 maç ceza alması durumunda Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA’ya bilgi vermek zorunda kalacak.
Uzaklaştırma kararının dünya çapında geçerli olacağını belirtmekte fayda var. Bu da Jehezkel’in ya da Kartsev’in İsrail’de bir takımla anlaşsa bile uzun süre forma giemeyeceği anlamına geliyor.