#

Spor

İsrail Futbol Federasyonu Başkanı’ndan şaşırtan açıklama

Sagiv Jehezkel gol sevinci sırasında yaptığı hareketle bir anda İsrail ve Türkiye arasında krize neden oldu. Antalyaspor’un takımdan gönderdiği futbolcu ülkesinde kahraman gibi karşılanmıştı. Konuya ilişkin ülkenin futbol federasyonu başkanı açıklama yaptı.

Londra’daki FIFA etkinliğine katılan İsrail Futbol Federasyonu Başkanı Shino Zoertz, Sagiv Jehezkel, Ramzi Safuri (Antalyaspor) ve Eden Kartsev (Başakşekir) ile şu anda Ankara Fomget’te forma giyen Marian Awad için TFF CEO’suyla görüştüğünü açıkladı.
Üç oyuncunun da takımlarının antrenmanlarına katılmayı planladıklarını ve daha sonra gerekirse durumları hakkında TFF’yi bilgilendireceklerini söyledi.
Zoertz, Türkiye Futbol Federasyonu CEO’sundan Jehezkel lehine müdahalesini ve nüfuzunu istediğini açıkladı.
Zoertz FIFA konferansı sırasında İngiltere’de bulunması nedeniyle dünya futbolunun önemli isimleriyle Jehezkel konusunda görüş alışverişinde bulunduğu doğruladı.
Zoertz, Walla’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Bu hikayede İsrail’in ve tabii ki dünya futbolunun en üst düzey isimleri de dahil olmak üzere olmayan hiçbir faktör yok. Türkiye’deki hukuki duruşmayı bekliyoruz ve devam edeceğiz. Buradayız.