#

Bursa

‘İsrafa Karşı’nın konuğu Ali Erman Aytac

Mehmet Çetinkaya’nın sunumuyla ekranlara gelen ‘İsrafa Karşı’nın bu haftaki konuğu Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac olacak.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı’nın yayınladığı Gıda İsrafı raporunda ‘Eğer gıda kayıpları ve atıkları bir ülke olsaydı; dünyadaki sera gazı emisyonlarının en büyük üçüncü kaynağı olurdu.’ ifadeleri kullanılıyor.

Ancak günlük yaşamda gıda israfının yanında, enerji, giyim, geri dönüşüm, tasarruf ve birikim gibi pek çok israfın gerçekleştiğini görüyoruz. Dolayısıyla gıda aslında bu israf dağının yalnızca görünen yüzü.

Türkiye genelinde geniş bir izleyici kitlesi bulunan Line TV’de yayınlanan ‘İsrafa Karşı’ programı da israfın görünen ve görünmeyen yüzünü deneyimli gazeteci ve program yapımcısı Mehmet Çetinkaya sunumuyla ekranlara taşıyor.

Kayıp ve israf günden güne artarak devam ederken her açıdan ‘İsraf’ vurgusunun yapıldığı programa ilişkin bilgi veren Mehmet Çetinkaya, farkındalık oluşturmaya aracılık edeceklerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HER ÇARŞAMBA İSRAF FARKINDALIĞI

Programın temel hedefinin günümüzde yaşanan kayıp ve israfı en aza indirmek olduğunu ifade eden Çetinkaya, “İsraf denildiğinde yalnızca gıda israfı akıllara geliyor. Oysa ‘İsrafa Karşı’da biz her yönden israf konusunu ele alıyoruz. Yerel yönetimlerde, basında, sporda, eğitimde, tarımda, suda, inşaatta, zaman da, enerjide, ulaşımda, müzikte ve dini konulardaki israfı değerlendiriyoruz. İsraf yalnızca fertlerin değil, toplumların çöküşünün de başlıca etkenlerinden. Arzu ve isteklerimiz sınırsız ancak yaşadığımız dünyada kaynaklarımız sınırlı. Biz de yaşamdaki israfı gözler önüne sermek için her çarşamba akşamı Line TV aracılığıyla sizlere konuk oluyoruz. Gelin bu heyecanımıza siz de ortak olun” dedi.

Bursa’dan dikkat çekici içerikleriyle 16 yıldır karasal ve uydu yayınına devam eden Line TV’de yayımlanan ‘İsrafa Karşı’ bu hafta da önemli bir konuğu ağırlayacak.
Mehmet Çetinkaya’nın sunumuyla her hafta farklı bir içerik ile ekranlara gelen İsrafa Karşı’nın bu haftaki konuğu Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac olacak.

Ali Erman Aytac’ın konuk olduğu İsrafa Karşı’da bugün ’Enerji Krizi’, Enerji Tasarrufu ve ‘Uludağ Elektrik’in Yeni Yüzü’ konuları ele alınacak. Bölgenin nabzını tutan Line TV ekranlarında yayınlanacak program saat 20.00’de başlayacak.