#

Spor

İsmail Yüksek Fenerbahçe’yi bırakmayacak

Fenerbahçe’de bu sezonun en çok parlayan yıldızlarından olan İsmail Yüksek için Avrupa takımları sıraya girdi.

Fenerbahçe’deİsmail Kartal’ın göreve gelmesiyle uçuşa geçen İsmail Yüksek için bir çok takım devreye girmeye hazırlanıyor. Hem Lig’de hem Avrupa’da performansıyla takımın başarısında büyük pay sahibi olan 24 yaşındaki ön libero için başta Milan olmak üzere Napoli, Bayer Leverkusen ve Tottenham gibi bir çok İngiliz, Alman ve İtalyan kulübü devreye girmeye kulüple temasa geçmeye başladı.

İsmail Kartal’dan sert tepki 

İsmail Yüksek için ortaya atılan transfer teklif haberleri, yönetimden gelen bilgiler ve menajerinin konuyu gündeme getirmesi teknik direktör İsmail Kartal’ın tepkisine neden oldu. Başarılı teknik adam, tam da sezonun en yoğun olduğu dönemde oyuncusunun kafasını karıştırmaya, motivasyonunu bozmaya sebep olacağını iddia ettiği bu durumların konuşulmasını devre arasına kadar yasakladı. Kartal, yönetimden Yüksek için gelen hiçbir teklifi kendisine ya da oyuncusuna getirmemelerini, bunu menajerine de aynen iletilmesini istedi. Hem Lig’de hem Avrupa’da çok yoğun tempolu maç trafiğine girdiklerini, konsantrasyonu bozacak hiçbir gelişmeye izin vermeyeceğini belirtti.

İsmail Yüksek hocasına söz verdi 

Hocası Kartal’la kariyerinde hayal edilemeyecek derecede bir sıçrama yaşayan İsmail Yüksek de hocasına hak verdi. Yaşadığı bugünkü durumda Kartal’ın emeğinin büyüklüğüne değinen Yüksek, menajerine de hangi takım olursa olsun, nasıl teklif olursa olsun yıl sonuna kadar kendisine bilgi vermemesini istedi. Tek amacının Fenerbahçe’de başarılı olmak olduğunu söyleyen genç oyuncu, devre arasına kadar konuyu kapattığını da hocasına söyledi.

Bu sezon çıkış yakaladı 

İsmail Yüksek bu sezon Fenerbahçe formasıyla 14 maça çıktı. Milli futbolcu, 1 gol ve 2 asistlik bir performans sergiledi. İsmail’in Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2027 yılına kadar devam ediyor. 24 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeri ise 5.5 milyon Euro.