#

Bursa

İŞKUR’dan engelli ve eski hükümlülere hibe desteği

İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonuyla eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına destek veriyor. İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen Line TV’ye hibe desteği projesini anlattı.

Türkiye İş Kurumu, engelli bireyler ve eski hükümlülere iş olanağı sağlanması ve istihdam oluşturmak adına projeleri hayata geçiriyor.

İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, İŞKUR’un hayata geçirdiği istihdam projelerinin amacını LİNE TV’ye anlattı.

Feyzullah Eren Türkmen; “Engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe başvurularımızın amacı, engelli ve eski hükümlülerimizin istihdam edilebilirliğini artırmak ve sayılarını ilimizde çoğaltmak. Proje çağrılarıyla kendi işini kurmalarını, meslek edinmelerini, iş yerlerinde uyumlu şekilde çalışmalarını sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Nasıl başvuru yapılır?

Projeye başvuru koşullarından bahseden Türkmen, “Engelli ve eski hükümlü girişimci adayları için kuruma kayıtlı olmaları gerekiyor, emekli olmamaları gerekiyor, ayrıca üzerlerine kayıtlı bir iş yeri olmaması gerekiyor. Diğer başvuru sahipleriyse tüzel kişilikler, özel sektör, kamu sektörü, meslek odaları, STK’lar, üniversiteler, organize sanayi bölge müdürlükleri başvurabiliyor” ifadelerine yer verdi.

Hibe desteği ne kadar?

Projede verilen hibe miktarlarına da değinen Türkmen; “Destek miktarları, engelli girişimci adayları için tarım ve hayvancılıkta 300 bin TL, diğer sektörlerde 400 bin TL hibe desteğimiz yer almaktadır. Eski hükümlüler için yine tarım ve hayvancılıkta 240 bin TL, diğer sektörlerde 300 bin TL bir hibe desteğimiz yer almaktadır. Korumalı iş yeri kurmak isteyen tüzel kişiliklere 500 bin TL kadar sermaye desteği, ayrıca korumalı iş yerinde istihdam edilen engellilerle ilgili 1 yıl boyuncaki ücretleri yine bu projede süspanse edilmekte. Ayrıca idare giderlerin de bir kısmı karşılanmakta. Diğer proje başlıklarında ise bir üst limit yok. Başvuru sahipleri bize sunmuş olduğu dosyalardaki detayları bizle paylaştığı takdirde bunlar da ayrıca değerlendirilecektir” dedi.

Başvuru tarihleri

Projeye başvurmak isteyenler için son tarih 7 haziran 2024. Engelli girişimci adayları, e-devlet üzerinden, eski hükümlü girişimci adaylarıysa adalet bakanlığına bağlı denetimli    serbestlik müdürlükleri üzerinden başvuru yapabiliyor.