#

Bursa

İDO’dan sonra bir zam da BUDO’dan!

Geçtiğimiz mart ayında 39 TL’den satılan bilet fiyatlarını 49 TL’ye çıkaran Bursa Deniz Otobüsleri İşletmeciliği (BUDO) bayram öncesi bilet fiyatlarına sürpriz bir zam daha yaptı.

2020 yılından beri tek fiyat uygulamasıyla satılan (39 TL)  BUDO biletleri mart ayında 10 TL zamlanarak 49 TL’ye çıkmıştı. Bayram öncesi İstanbul’a ucuz ulaşım için çokça tercih edilen deniz yolu ulaşımına bir zam daha geldi.

BUDO bir önceki zamla 49 TL’den satılan bilet fiyatlarına yüzde 41 zam yaptı. Yeni bilet fiyatı 69 TL olarak belirlendi.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı 1 ay önce 39 TL’ye satılan bilet fiyatlarının 69 TL’ye çıkmasına tepki gösterdi.

İDO’DA ZAM YAPTI

Aynı zamanda Bursa-İstanbul arasında deniz taşımacılığı yapan bir diğer işletme olan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.’de (İDO) bilet fiyatlarına zam yaptı.

2022 yılının başlarında 47-51 TL’den satışa sunduğu promosyon biletlere yüzde yüzü aşan zam yaptı. Yapılan zamla birlikte Bursa-İstanbul deniz otobüsü seferlerinde en düşük promosyon biletin fiyatı 91 TL, 101 TL ve 106 TL olarak belirlendi.

Deniz otobüsü ekonomi sınıfı biletler ise gelen zamla beraber 121 ile 161 TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor. Zamlardan nasibini alan feribotlarda da ekonomi sınıfı biletin fiyatı 161 TL olurken business biletin fiyatı 186 TL’ye çıktı.