#

Spor

Hull City Başkanı Acun Ilıcalı: “Ozan Tufan bizimle birlikte kalacak”

Hull City Başkanı Acun Ilıcalı, transfer döneminde adı sıkça Beşiktaş ile anılan Ozan Tufan’ın bu sezon takımda kalacağını açıkladı. Ilıcalı, “Şu an Türkiye’ye dönmek istemiyor. Bu sene bizim için çok özel bir sene. Bize katkı sağlayacağını düşünüyor” dedi.

İngiltere Championship takımlarından Hull City’nin ‘Corendon Summer Tour 2023’ kapsamında Galatasaray ve Hatayspor ile oynayacağı dostluk maçları öncesinde Hull City Başkanı Acun Ilıcalı, Hull City Başkan Vekili Tan Kesler, Hull City Teknik Direktörü Liam Rosenior ve takımın yeni transferlerinden Liam Delap’ın katılımıyla Türkiye Futbol Federasyonu Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde basın toplantısı düzenlendi.

Hull City’nin yapacağı dostluk maçlarının yanı sıra takımın yeni sezon yatırımlarının, hedeflerinin ve planlamalarının konuşulduğu toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Acun Ilıcalı, “Hayatta mutlu olduğum çok anım var ama bugün burada yine sizlerle birlikte olmak, ülkemizde sahip olduğum takımı getirip sizlerle buluşturmak, Hull City’nin sahibi olarak karşınızda olmak, gelecekle ilgili ümitlerimi de hesaba kattığımda çok ama çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

“Bugünden itibaren öğrendiklerimizi uygulayacağımız yeni bir döneme başlıyoruz”
Hayalden öte anlar yaşadığını aktaran Ilıcalı, “Bugün yine güzel bir günde hep beraberiz. Takımı aldıktan sonra ilk kafamdaki düşünce dünyada öyle bir takım oluşturalım ki dünyanın en önemli liginde oynayabilsin, dünyada ses getirsin ve bu takım bizim takımımız olsun, bizim takım derken Türkiye’nin takımı. 1,5 yılımız oldu. Bu hayalimiz gerçekleşti. Benim son maçta yaşadıklarımı anlatmam mümkün değil. Türk bayrakları önünde 20 bin kişi, takım ligi orta sıralarda bitirmiş ama tribünler full dolu, taraftarlar bizi bağrına bastı. Şampiyonluk kutlaması gibi bir gün geçirdik. Hepsinin inancı pozitif. Onlara bu inancı aşılamak kolay olmadı tabii ki. O kadar güzel bir taraftar kitlesi ki onlar için bir şey yapmak istiyorum. Yeni bir sayfa açmak için beraberiz. Bugün İngiltere’de futbol kulübü sahibi olarak eğitimimin bittiği gün. Bugünden itibaren öğrendiklerimizi uygulayacağımız yeni bir döneme başlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Türkiye şartlarında olabilecek en üst düzey maçlardan birini yaşayacağız”
Yarın Galatasaray ile oynayacakları hazırlık maçına da değinen Acun Ilıcalı, “Hocamızla 8 aydır beraberiz. Hocamız da bizi başarıya götürebileceğine inandığımız bir hoca. Yarın da Galatasaray ile maçımız var. Bu da bizim içi mutluluk verici. Hocamız bize hep; ‘İyi takımlarla maç yapalım, kendimizi test edelim’ der. Ben de iyi bir takımla görüşüp, Galatasaray’a da teşekkür ederim, onlar da sıcak bakınca güzel bir maç organize ettik. Türkiye şartlarında olabilecek en üst düzey maçlardan birini yaşayacağız” diye konuştu.