#

Spor

Holiganlar geri döndü! FA Cup’ta ortalık kana bulandı

İngiltere’de West Bromwich-Wolverhampton arasında oynanan FA Cup maçında, bazı taraftarların rakip tribüne sızmasıyla ortalık savaş alanına döndü. Birkaç taraftar ve bir top toplayıcı çocuk yaralandı. Çok sayıda taraftar gözaltına alınırken maç ertelendi.

Holiganizme karşı sıkı tedbirler alan İngiltere, FA Cup maçında yaşananlarla sarsıldı. West Bromwich’in sahasında oynanan Black Country derbisinde Wolverhampton’ın 78. dakikada 2-0 öne geçmesinin ardından olanlar oldu. Bazı Wolverhampton taraftarının rakip tribüne sızmasıyla başladığı tahmin edilen olaylarda West Brom taraftarları da sahaya inerek hakem ve polislerle çatıştı

Top toplayıcı çocuğu vurdular 

Taraftarlar çok sayıda işaret fişeği ve meşale fırlatmaya başlayınca korkunç olaylar yaşandı. Matt Doherty’yi hedef alan bir fişeğin bir top toplayıcı çocuğa isabet ettiği ve çocuğun yaralandığı belirtildi.

Bırakın ölsün

Kafası tamamen kanlar içinde kalan bir West Bromwich taraftarı polisler tarafından götürülürken, Wolverhampton taraftarları “Bırakın ölsün” tezahüratı yaptı. Bir başka taraftar ise sedyeyle hastaneye kaldırıldı.

Önlem işe yaramadı

Maçta 250 çevik kuvvet polisi görevlendirilmesine rağmen feci olayların önüne geçilemedi.

Futbolcular ve top toplayıcı çocuklar güvenlik için hızla içeri alınırken, bazı futbolcuların ailelerini tribünlerden uzaklaştırma çabası objektiflere yansıdı.

32 dakika boyunca duran maç, ertelenmek zorunda kaldı. Polisin çok sayıda taraftarı tutuklandığı öğrenildi.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın