#

Spor

Hiçbir Maça giremeyecekler!

Geçtiğimiz Cuma günü oynanan Sheffield Wednesday-Sunderland maçında, 2 Sheffield taraftarının 6 yaşındayken kanser nedeniyle ölen Sunderland taraftarı Bradley Lowery’nin fotoğrafını açıp dalga geçmesi vicdanları sızlattı. Futbola yakışmayan bu hareket sonrası 2 taraftar gözaltına alındı

Championship 9. haftasında geçtiğimiz cuma günü oynanan Sheffield Wednesday-Sunderland maçında ise Bradlet Lowery’nin anısına büyük saygısızlık yapıldı. Sunderland’in 3-0 galip geldiği maçta 2 Sheffield Wednesday taraftarı, telefonlarından Bradley Lowery’nin fotoğrafını açarak acı olayla dalga geçti. Görüntülerin ortaya çıkması sonrası 2 taraftar büyük tepki çekti.

Hiçbir maça giremeyecek 

Fotoğrafı tutan 31 yaşındaki Dale Houghton, Sheffield Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Yargıç James Gould, Houghton’ı hiçbir maça katılmama şartıyla kefaletle serbest bıraktı.

Bu kabul edilemez bir şey 

Bradley’nin annesi Gemma, olayla ilgili olarak, “Bu görüntü bana çok fazla duygu hissettirdi. Kelimelere dökmek bana zor geliyor. Bu sadece Bradley’e değil aynı zamanda kanserle mücadele etmenin getirdiği duygusal travmayı yaşayan diğer insanlara da saygısızlıktır. Bu görüntü olumsuz bir tablo çiziyor. Bu iki adamın Sunderland taraftarlarının tepkisini almak için bu görüntüyü kullanmasına üzüldüm. Bu affedilemez. Bradley’le ilgili sevgi dolu anılardan başka hiçbir şeyim yok.” ifadelerini kullandı.