#

Spor

Herkes La Liga’nın yıldızı Girona’yı konuşuyor!

La Liga’nın büyük sürprizi Girona fırtına gibi esiyor. Barcelona’yı devirip liderlik koltuğuna oturan İspanyol ekibi başarısıyla dikkat çekiyor. Peki ne bu başarının sırrı ne?

Hiç kimse La Liga’da bu sezonunun fırtınasını Girona’nın çıkaracağını tahmin etmiyordu. Dün gece Barcelona’yu Nou Camp’ta 4-2 yenen Katalan ekibinin sırrını herkes merak ediyor.

Başarının sırrı saha dışında. Girona takımı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin parasının vesayeti altında.

Gezegendeki en güçlü kulüplerden Manchester City’nin bir tür uydusu. Üstelik Guardiola ailesiyle olan bağlantısı, Pep’in erkek kardeşi ve onun temsilcilik ajansının da işin içinde olması, Katalan bağımsızlık hareketiyle de ilişkileri olan bu kulübün sırları arasında.

Pere Guardiola ve BAE etkisi 

Girona’nın sportif büyümesinde Pere Guardiola ve BAE’nin çok büyük payı var.

Pere Guardiola, Manchester City’nin şu anki teknik direktörü Pep Guardiola’nın kardeşi ve Girona’da alınan sportif kararlarda büyük bir etkiye sahip. Temsil ettiği portföyünde üst düzey sporcuların yer aldığı bir temsil ajansı olan Media Base’in önemli bir parçası.

Onun sayesinde Girona ile Manchester City’nin sahibi olan Abu Dhabi Group arasında yakınlaşma yaşandı.

Onun sayesinde Girona ile Manchester City’nin sahibi olan Abu Dhabi Group arasında yakınlaşma yaşandı.

Girona’nın şu anki liderlerinden biri de Jaume Roures. Mediapro yapım şirketinin kurucusu. Ünlü iş adamının bağımsızlık hareketiyle birçok bağlantısı var.

Girona ile sürgün Katalan lider Carles Puigdemont’un ilişkisi de çok yakın. 2016 yılında Girona kulübü ona altın rozeti verdi. Aynı zamanda takımın onursal üyesi.