#

Bursa

Gürsu armudunda kış sezonu

Temmuz ayında hasadı yapılan Santa Maria cinsi ve ekim ayında hasadı tamamlanan Deveci armutları, iç ve dış pazara gitmek için soğuk hava depolarında uygun koşullarda muhafaza ediliyor.

Türkiye’nin armut bahçesi Gürsu’da Santa Maria ve Deveci armudu hasadı aylar önce sona erdi. Ancak hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarında rağbet gören Gürsu’nun bu tescilli meyveleri, soğuk hava depolarında muhafaza edilerek nisan ayına kadar satışları devam ediyor. Tonlarca ürünü içinde barındıran soğuk hava deposunu Ayşe Nur Büyükhan ve Şafak Susuz haberleştirdi. İşte 2022 yılı armut hasatının detayları ve şu anki muhafaza koşulları.

Bursa’nın Gürsu ilçesi denildiğinde akıllara gelen bu iki cins armut, nisan ayına kadar hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarında alıcısına ulaşıyor.

Sezonda satılmayıp soğuk hava depolarında muhafaza edilmesi için bekletilen tonlarca armut için ilçede çok sayıda geniş kapasiteli soğuk hava deposu bulunuyor.

2022 yılında hasat döneminde dalından toplanarak yapılan armutlar 6 ila 6 buçuk lira arasında müşteri buluyordu. Sezon zamanında toplandıktan sonra tüccara verilenlerde ve şu anda soğuk hava depolarında muhafaza  edilenlerdeyse fiyatlar değişiklik gösteriyor.