#

Çevre

Görünmeyen su kaçakları tespit ediliyor

Canlı hayatının devamlılığı için vazgeçilmez olan suyu korumak adına çalışmalarını yürüten Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yüzeye çıkmayan boru patlaklarını su kaçak tespit cihazı ile tespit ederek, suyun boşa akmasına izin vermiyor.

Görünmeyen su kaçakları tespit ediliyor

Yerin derinliklerinde içme suyu hatlarında meydana gelen patlaklar kimi zaman yüzeye çıkmadan yer altına akabiliyor. Suyun boşa akmaması için çalışma gerçekleştiren MASKİ ekipleri, durumu SCADA sistemi üzerinden görüntülenen içme suyu depolarındaki su azalışı, vatandaşların suyun akışında azalma olduğu yönündeki ihbarları ya da rutin olarak gerçekleştirdikleri kayıp kaçak kontrolleri ile fark ediyor.

Kaçak tespit cihazları ile dinlemeler yapılıyor

Kaçak tespit cihazları ile dinlemeler yaparak su kaçağını tespit eden MASKİ personelleri bölgeyi işaretleyerek onarım ekiplerine bilgilendirme yapıyor. Patlağın meydana geldiği bölge kazılarak onarımı gerçekleştiriliyor. MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler doğru sonuç almak için kaçak tespit cihazları ile daha çok gece saatlerinde dinlemeler gerçekleştiriyor.

Görünmeyen su kaçakları tespit ediliyor

MASKİ, Manisa’nın geleceğini güvence altına almak için çalışıyor

Yapılan bu çalışmalarla hem suyun boşa akması engelleniyor hem de daha büyük patlaklara sebebiyet verecek arızalar onarılıyor. Böylece büyük patlaklar nedeniyle meydana gelmesi muhtemel olan uzun süreli su kesintilerinin önüne geçilerek vatandaşların mağdur olması da engellenmiş oluyor. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, küresel ısınmaya bağlı olarak meydana gelen iklim krizinin yaşandığı günümüzde suyu korumak için aldığı önlemlerle Manisa’nın geleceğini güvence altına almak için çalışıyor.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın