#

Bursa

Gölyazı’da Turiste Esnaf Terörü

Bursa’nın  Gölyazı Mahallesi, güzelliği ile anılması gerekiyorken, şiddet ve magandalık ile  gündemde.. Yerli bir  turist vatandaş, çocukları, eşi ve ailesinin yanında dakikalarca saldırıya uğradı. Eşi sinir krizi geçirdi, darp edildi. Küçük çocuğu yaralandı. Gerekçe ise çocuğuna satılacak bir ürün pahalı diyerek başka bir tezgaha yönelmesi..

Gölyazı’da gezmeye ve eğlenmeye gelen Uzman Çavuş İ.Ö ,  hediyelik eşya ve oyuncak satın almak istedi. Ancak genç adam, karısı, iki çocuğu, ablası ve beraberindekiler, fiyat pahalılığından şikayet edip başka bir tezgaha yöneldi.ler.O tezgaha koşarak gelen esnaf kadın  itiraz etti. Diğer tezgahtan ürün almadığı için kendisine burada da satış yapmayacağını söyledi ve saniyeler içinde esnaf kadının yine kendisi gibi esnaf olan yeğeni ağır küfür ve hakaretlerle  genç askere ve ailesine  saldırdı. Saldırganlar saniyeler içinde kalabalık bir gruba dönüştü.

BİR AİLEYE GÜPEGÜNDÜZ SALDIRDILAR

Dükkan içine sürüklenen  aile, tekme ve tokatlara maruz kalarak darp edildi. Saldırganlar kadın ve çocuk tanımadan yumruk ve tekme savurdu. Genç kadın darp edildi. Baş örtüsü kafasından düştü. Genç adamı bir dükkanın içinde adeta ablukaya alan saldırgan esnaf dakikalarca başını hedef alıp darp etti. O sırada da küfür ve hakaretleri sürdü.  Yaklaşık on kişinin aralıksız saldırdığı genç asker içeriden güçlükle kurtuldu. Yalınayak kendini dışarıya atabildi.  O sırada 5 yaşındaki çocuğun da dudağı patlatıldı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, olayın dakikalarca sürdüğü görüldü. Anne, baba ve kardeşinin darp edildiğini gören küçük kız ise korkudan şoka girdi.

“BASINDAN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM”

İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri saldırganları güçlükle yatıştırdı. Saldırgan ailenin saldırgan tavrı, haber yapmak için bölgeye giden basın mensuplarına karşı da devam etti. Saldırgan esnafın yakınları gerekirse tüm köyün dayak atabileceğini ve aynı tavrın basın mensuplarına da uygulanmasının yerinde olduğunu söyledi. 

Gazetecilere kimlik sorgusu yapmak istediğini söyleyen dükkan sahibi, “basından şikayetçi olacağım, haber yapmayın” dedi.

BENZER OLAYLAR DAHA ÖNCE DE YAŞANDI

Olay sonrası jandarma, aileyi darp raporu almak üzere hastaneye götürdü. Saldırganları da karakola… Gezmeye gelip hayatlarının en kötü gününü yaşayan ailede, adam başından ve vücudunun çeşitleri yerlerinden, karısı vücudundan, beş yaşındaki çocukları da dudağından ve suratından darbe aldı. Şoka giren kız çocukları ise hastanede ancak kendine gelebildi.

Gölyazı’da daha önce de defalarca gündeme gelen olay ilk değil. Yöre esnafından bazıları hakkında geçtiğimiz senelerde de şikayetler iletilmişti. Bursa’nın güzide turistik bölgesinde ne yazık ki fahiş fiyat uygulaması başta olmak üzere, bazı esnafların müşterilere karşı olan zorba tutumları daha önce de şikayet konusu olmuştu. Jandarmanın soruşturduğu olayda saldırgan esnafın, daha önce de sabıkasının olduğu, benzer olaylara karıştığı belirlendi.  Darp raporu alan aileye doktor istirahatı verildi. Genç asker ve eşi saldırgan esnaf grubundan şikayetçi oldu.