Giresun’da dün etkili olan şiddetli yağışlar, kent genelinde sel ve heyelanlara neden oldu. Özellikle Espiye, Yağlıdere ve Keşap ilçeleri ile merkeze bağlı Duroğlu beldesinde etkili olan yağışlar nedeniyle dereler taştı, su seviyeleri tehlikeli boyutlara ulaştı ve çok sayıda noktada su baskınları yaşandı.

Keşap ilçesine bağlı Karabulduk beldesinde ise sel sularına kapılan araçta bulunan 3 kişiden 2’si kayboldu.
Edinilen bilgilere göre olay, dün saat 21.30 sıralarında Keşap-Karabulduk beldesi yolunda meydana geldi. Ahmet Yılmaz (50), Mehmet Akkaya (45) ve Muhammed Abdullah Hakkıoğlu (16) araçla seyir halindeyken derenin taşması sonucu sel sularına kapıldı.

Araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başaran Ahmet Yılmaz kurtulurken, bilgisayar öğretmeni olduğu belirtilen Mehmet Akkaya ile yeğeni Muhammed Abdullah Hakkıoğlu sel sularında kayboldu.
İhbar üzerine bölgeye AFAD, AKUT ve İHH kurtarma ekipleri sevk edildi. İş makinelerinin de destek verdiği çalışmalarda Karabulduk beldesi Karadere köyü mevkiinde arama başlatıldı. Kayıp 2 kişinin içinde bulunduğu araç ise dere içerisinde hurda ve kullanılamaz halde bulundu.
Ekipler seferber oldu
Yağışların sabaha karşı sona ermesinin ardından bölgede sular çekilirken, ekipler hasar tespit ve temizlik çalışmalarına başladı. Selin yanı sıra çok sayıda noktada heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle Karabulduk beldesine ulaşımda da sorun yaşanırken, yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Keşap Belediye Başkanı Tuncay Muhammet Arışan, ilçede özellikle Karabulduk ve üst kesimlerde selin etkili olduğunu belirterek, kayıp 2 kişiyi bulmak için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Arışan, ilçede bazı ev ve iş yerlerine su girdiğini, köylerde ise ciddi heyelanlar meydana geldiğini belirterek, kayıp kişilerin sağ salim bulunmasını temenni ettiklerini ifade etti.

AFAD, AKUT ve İHH ekiplerinin bölgedeki arama çalışmaları devam ediyor.








