#

Bursa

Geri dönüşümde örnek ilçe Mustafakemalpaşa

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile özellikle çocukları bilinçlendirdiği özel ve örnek projelerle geleceğe sahip çıkan Başkan Kanar, ‘’ 5 yıl içerisinde 1.358.409 kg atığı geri dönüştürdüklerini açıkladı.

5 yıl içerisinde çevre dostu projelerle doğa dostu belediyecilik anlayışı kazandırdık ifadelerini kullanan Başkan Kanar, Elektrik üreten bisiklet yolları yapımını içeren proje fikirleri ile ulaşımdan kaynaklı karbon salınımını azaltarak iklim değişikliğini önleme projesi, Jüri özel ödülüne layık görülen Belediyeler arasında da yer alıyor.

Sürdürülebilir bir döngü için, pazaryerinden toplanan yeşil atıkları çevre dostu bir yöntemle komposta dönüşerek, israfın önüne geçtiklerini açıklayan Başkan Kanar, özellikle çocukların çevre bilincini arttırmak amaçlı başlatılan ‘’Atıklarımız Çilek Olsun’’ projesiyle öğrencilerin atık yönetimi konusunda bilgi ve beceri kazandırmanın yanı sıra, atıkların doğaya zarar vermesini önleyerek çevreye duyarlı bireyler yetiştirmelerini de sağlıyor.

Sıfır Atık bir ilçe için 5 yılda büyük projelere imza atan Başkan Kanar, ‘’ Göreve geldiğimiz andan itibaren sıfır atık bir ilçe için yoğun mesailer harcadık. Öncelikle kompost üretim tesisimizde semt pazarlarından topladığımız ürünleri organik gübreye dönüştürerek, geçim kaynağı ve hayvancılıkla uğraşan çiftçi ve üreticilere destek oluyoruz. ‘’Atıklarımız Çilek Olsun’’ projemiz ile çevre bilincini küçük yaşta evlatlarımıza aşılıyoruz. İlçemizde 47.558 kişiye çevre eğitimleri vererek, çevre duyarlı yarışmalar düzenleyerek 13.825 TL yarışma ödülünü verdik. 155 Hizmet Birimimizin tasarruf takibini yaparak, Belediyemizde tasarruf tedbirleri uyguluyoruz. Gelecek hepimizin.’’ İfadelerini kullandı.