#

Bursa

“Geleceğe giden yol hayalden geçiyor”

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi II. Başkanı Rahmi Dede, Nilüfer Borsa İstanbul Fen Lisesi’nin düzenlediği kariyer günlerinde öğrencilerle bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu.

Nilüfer Borsa İstanbul Fen Lisesi, düzenlediği kariyer günleri etkinliği ile öğrencilerini farklı alanlardan meslek ve bilim insanları ile buluşturuyor.

Öğrenciler etkinlikte hedef ve hayallerini şekillendirmenin, somut adımlar atabilmenin ve hayallerindeki mesleklerde yükselebilmenin yollarını birinci ağızdan işin uzmanlarından dinliyor. Kariyer günleri etkinliğinde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yüksek Mimar Rahmi Dede, program hakkında şunları söyledi:

“Nilüfer Borsa İstanbul Fen Lisesi’nin kariyer günleri etkinliğine çok farklı meslek gruplarından meslek ve bilim insanları ile birlikte katıldık. Burada 9,10,11 ve 12. Sınıf öğrencilerimize gelecekteki kariyerleri ile ilgili bilgiler veriyoruz. Biz de TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi olarak öğrencilerle meslek alanımızla ilgili sohbet ediyoruz. Yalnızca mimarlıkla ilgili değil belirli bir yaşa geldiklerinde yaşamda nerede olacaklarına dair bilgiler veriyoruz. Öğrencilerimizin ilgisi çok güzel ve gençlerimiz çok da bilinçli. Hepsi gelecekle ilgili neler hedeflediklerini biliyorlar, beklentilerinin farkındalar. Bu hedeflere ulaşmak için neler yapmaları gerektiğini de çok iyi biliyorlar. Çok keyifli bir sohbet gerçekleştiriyoruz.”