#

Çevre

Gaziantep’te bulunan tilki tedaviye alındı

Gaziantep’te bir vatandaş tarafından yol kenarında bitkin halde bulunan tilki tedavi altına alındı.

Gaziantep’in İslahiye ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de Bahriye Kısacık tarafından yol kenarında bitkin halde bulunan tilki, İslahiye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekiplerine teslim edildi. Tilki, tedavisi yapılmak üzere Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne götürüldü. Tilkinin bitkin halde olduğunu söyleyen Bahriye Kısacık, korkmayarak yardım ettiğini belirtti. Kısacık, “Tilkiyi yolda gördüm, yürüyemiyordu. Yabani bir hayvan olmasına rağmen korkmadım. Tilkiler korkulacak hayvan değil. Hayvanların uyutulması günah. Onlar da bizler gibi can taşıyor. Hayvanların tedavi edilmesini isterim” dedi.

“Tilki bitkin haldeydi, yardım ettik”

BahriyeKısacık’ın haber vermesi üzerine tilkiye yardıma koşan Ökkeş Budak, “Bitkin haldeki tilki yolun kenarında yatıyordu. Burada oturan teyze gösterdi bize. Biz de Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nü aradık. Tilkide yara yok ama hastalanmış ki bu halde bitkin duruyor. Bizde yardım ettik. Ben şu anki gündemimizde bulunan sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyım. Bütün hayvanlar insanlara çalışıyor. Hayvanlar kısırlaştırılsın ama uyutulmasın” ifadelerini kullandı.

Tilkinin tedavi edilmek üzere Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne götürüldüğünü söyleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü çalışanı Uğur Beydilli, tedavi sonrası tilkiyi tekrar doğaya salacaklarını ifade etti. Beydilli, “Yaralı tilkimizi tedavi amaçlı Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne götürüyoruz. Tedavisi bittikten sonra doğaya geri bırakacağız” diye konuştu.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın