Selvi: AK Parti milletvekilleri infial halinde
Abdulkadir Selvi, fon krizinin gündeme gelmesinden bu yana AK Parti milletvekilleriyle görüştüğünü belirterek parti içinde ciddi tepki olduğunu aktardı.
Selvi, milletvekillerinin usulsüzlük yapan herkes hakkında hesap sorulmasını istediğini yazdı. Fon krizinin maliyetinin yatırımcılara yüklenmemesi gerektiği yönündeki görüşlerin de parti kulislerinde dile getirildiğini belirtti.
“Soruşturma derinleşirse sürpriz tutuklamalar olabilir”
Selvi, soruşturmanın henüz başlangıç aşamasında olduğu değerlendirmesini yaptı.
Hürriyet yazarının aktardığına göre soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yeni gözaltı ve tutuklamalar gündeme gelebilir. Selvi bu ihtimali, soruşturmanın henüz “derine inilmeden” sürdüğü yönündeki kendi değerlendirmesiyle ilişkilendirdi.
Erdoğan için görevden alma iddiası
Selvi yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın soruşturma sürecinde bazı isimleri görevden alabileceğini de öne sürdü.
Ancak bu bölüm, Selvi’nin kulis değerlendirmesi ve öngörüsü niteliğinde. Erdoğan’ın belirli isimleri görevden alacağına ilişkin yazıdaki iddianın dışında doğrulanmış bir karar bulunmuyor.
Meclis araştırması gündeme gelebilir
Selvi, fon krizinin siyasi boyutuna ilişkin de bir değerlendirmede bulundu. AK Parti’nin Meclis açıldığında fon piyasasında yaşanan gelişmelerin araştırılması amacıyla Meclis araştırması önergesi verebileceğini yazdı.
Öte yandan soruşturma kapsamında adli süreç devam ediyor. Son günlerde çok sayıda şüpheli hakkında gözaltı ve tutuklama kararları alınırken, bazı şirket ve fonlar üzerindeki tedbirlerde de değişiklikler yaşandı.
Fatma Betül Sayan Kaya’nın istifası
Fon soruşturmasının siyasi yansımaları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın görevlerinden istifa etmesi de bulunuyor. Kaya, 26 Eylül’de yaptığı açıklamada hakkındaki iddiaların tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulması amacıyla siyasi sorumluluk aldığını belirterek görevlerinden affını istemişti. Erdoğan da istifa talebini kabul etti.








