#

Gündem

Fiyatı belli oldu! Grip aşıları eczanelerde yerini aldı

Havaların soğuması ile birlikte grip salgınının yayılmasını önlemede büyük rolü olan grip aşısı, eczanelere gelmeye başladı. Belli bir ücret karşılığında alınabilen grip aşılarının fiyatı da belli oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz günlerde grip aşılarının ekim ayı itibarıyla eczanelere geleceğini duyurmasının ardından vatandaşlar da grip aşısı yazdırmak için aile hekimlerinin yolunu tutmaya başlamıştı. Sonbahar mevsimiyle birlikte uzmanların özellikle risk gruplarının vurdurmasını önerdiği grip aşısı, eczanelerdeki yerini aldı.

AİLE HEKİMLERİNE YAZDIRILDIKTAN SONRA ALINABİLECEK

Sağlık Bakanlığı tarafından “e-Nabız” sistemine tanımlanmış olan, reçeteye tabi olmadan da alınabilecek grip aşılarının eczanelere geldi. Ödeme çerçevesinde olan grip aşıları aile hekimliklerinde yazdırıldıktan sonra alınabilecek.

Grip aşılarının ekim ayı itibarıyla vurulması belirtilirken risk grupları arasında yer alan ve özellikle kronik hastalığı olanlarla 65 yaş üzeri vatandaşların aşılarını olması öneriliyor.

Grip aşıları kategorilerdeki sıraya göre e-Nabız sistemine tanımlanırken hastaların ilk olarak aile hekimlerine başvurması, kendilerine tanımlanan reçeteyle ise eczaneye başvurması gerekiyor.

FİYATI BELLİ OLDU

Eczane o reçeteyi bir yandan Sağlık Bakanlığı’nın renkli reçete sistemine girerken bir yandan da ecza deposuna yönlendirerek kişinin adına siparişi veriliyor. Bunun dışında ücretli temin edilen grip aşıları eczanelere başvurulup 243 lira ücret karşılığında alınabiliyor.