#

Bursa

Fırtınadan mezarlık nasibini aldı

Yurt genelinde soğuk hava ve fırtına etkisini gösteriyor. Bursa’da da akşam saatlerinde başlayan fırtına hayatı adeta felç etti. Ancak şehir merkezlerinde yaşanan olumsuzlukların yanı sıra mezarlıklarda hasar aldı.

Dünya yaklaşık 4,6 milyar yıl önce, oluştu. İçerisinde yüzyıllardır canlılar yaşamlarını sürdürmektedir. İnsan ve doğa ilişkisi bu yüzden bir bütün oluşturur . Biri olmazsa diğeri eksik kalır. Yani insanlığın devamı için doğa hayati önem taşıyor. Peki ne kadar gezegenimize sahip çıktık ?

Belki de milyonlarca farklı cevaplar alabiliriz bu konuda ama bir gerçek var insanoğlu doğayı yavaş yavaş katletme yolunda ilerledi.

Bu durum iklim krizini de beraberinde getirdi. Dolu, sel, fırtına.

Türkiye’de etkili olan fırtına hayatı felç etti. Akşam saatlerinde etkisini giderek artıran fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Fırtına saatte 90 kilometreye ulaştı. Yoksa doğanın döngüsü bize karşılık mı verdi? Ağaçları yok ettik, su kaynaklarımızı kirlettik. Hayvanların yaşam alanlarını azalttık. Yapılan hataların karşılığı sadece ağaçların kırılmasıyla çatıların uçmasıyla kalmadı. Mezarlıklarda bu fırtınaya daha fazla dayanamadı. İnsanoğlu kendi eliyle bozduğu doğanın dengesiyle şimdi mücadele etmek zorunda kaldı. Doğal afetler ülkemizde derin bir şekilde yaşanıyor, şehirler ağır hasar alıyor. Ancak sadece nefes alırken yaşadığımız yerler değil, fırtınadan da mezarlıklar nasibi aldı.

İklim krizi bağlantılı afetlerden hayatını kaybedenlerin sayısı da giderek artıyor. Kentlerin alt yapılarında bozulmalar meydana geliyor. Öyle ki fırtınadan insanlar sığınmaya çalıştı. En güvenli hissettikleri alanlara gittiler.

Doğaya yapılan tahribatının ardından geride acı manzaralar kalıyor. Fırtına ve sel taşkınları gibi hava olayları yaşanmaya devam edecek. Fakat insanoğlu elini bu sefer taşın altına daha fazla koymalı.