#

Bursa

EYT düzenlemesinde vatandaşın beklentisi ne?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) uzun süredir yüksek sesle emeklilik hakkı istediklerini ve bu anlamda bir düzenleme yapılması gerektiğini söylüyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin beklenen açıklamayı yaptı. Bakan Bilgin düzenlemenin yapıldığını Aralık ayında da kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Konuya ilişkin tüm detaylar henüz bilinmiyor. Bilinen en önemli koşul 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişli olmak. Peki vatandaşın EYT düzenlemesi konusunda umudu ve beklentisi ne? 

ÖZEL HABER AYŞE NUR BÜYÜKHAN – EYT’lilerin gözü kulağı bakanlığın hazırlıklarını tamamladığını duyurduğu düzenlemede… Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Aralık ayında bir basın açıklamasıyla çalışmayı kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.

Emeklilik hakkı için yeterli prim gününe sahip olan binlerce vatandaş ‘yaş’ engeline takıldığı için dolayı çalışmak durumunda kalmıştı. İlerleyen yaşlarda iş bulmanın da zorlaştığını söyleyenler bu yasanın bir an önce çıkmasını bekliyor.

Emekli olanlarsa, mevcut emekli aylığına baktıklarında bu ücretin yeterli olmamasından dolayı çalışmak durumunda kaldıklarını söylerken EYT düzenlemesinden de bu neden umutlu değil.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun da Line TV mikrofonuna emeklilik aylıklarıyla ilgili düzenlemenin şart olduğu vurgusunu yaptı.

EYT’DEN KİM NASIL FAYDALANACAK?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun Line TV mikrofonuna yanıtladı.