#

Bursa

Ev Tekstilinin öncü fuarı HOMETEX başladı

Yıllık 3,1 milyar dolarlık ihracat kapasitesi bulunan HOMETEX Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde bugün başladı.

Ev tekstili sektöründe dünyanın lider tekstil firmalarını ağırlayacak olan, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’nın en büyük tekstil buluşması HOMETEX, 17-21 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde bugün düzenlenen törenle açılışı gerçekleşti.

İthalatçı ve ihracatçılar, üreticiler, perakendeciler, toptancılar, zincir mağazalar, tasarımcılar, iç mimarlar, dekoratörler, otel, konaklama ve hastane sektörlerinin karar mekanizması olan dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler, global pazarda ön plana çıkan Türkiye Ev Tekstili Sektörü’nün kalitesi, geniş ürün gamı, hızlı teslimat ve çözümleriyle HOMETEX’te buluşuyor.

Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan HOMETEX Ev Tekstili Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuarda bin 500 dolarlık satış fiyatıyla ipek kumaştan yapılan nevresim takımı büyük ilgi gördü.

Dünyanın en önemli ve prestijli fuarlarından biri olarak kabul edilen, ev tekstilinde moda ve trendleri belirleyen HOMETEX Ev Tekstili Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Türk ev tekstili sektörünün dünyaya açılan kapısı olan fuarda bu yıl “sürdürülebilirlik” teması ön planda oldu. Yüzde yüz olarak Denizli’de üretilen ipek nevresim takımı fuarda büyük ilgi görürken, satış fiyatı bin 500 dolar olarak belirlendi.

Katılımcı profili:
– Perde ve perde aksesuarları
– Döşemelik kumaşlar
– Yatak odası tekstili
– Mutfak ve yemek odası tekstili
– Havlu ve banyo ürünleri
– Duvar kaplamaları
– Halı ve zemin kaplamaları
– Hammadde ve tekstil girdileri