#

Çevre

Eskişehir’de fide dikim zamanı

Eskişehirli sebze fide yetiştiricileri, baharın gelmesiyle birlikte ürünlerini satışa sunmaya başladı ve vatandaşlar bu ürünlere büyük ilgi gösteriyor.

Eskişehir'de fide dikim zamanı

Isınan havaların etkisiyle sebze ve bitki fideleri tezgâhlarda yerini aldı. Çiftçiler, seralarda yetiştirdikleri fideleri her keseye uygun fiyatlarla satışa sunmaya başladı. Üç liradan başlayan fiyatlarla satılan sebze fidelerle birlikte papatya, ceylan gözü, petunya ve saksı minesi gibi mevsimsel çiçekler de büyük ilgi görüyor.

Eskişehir'de fide dikim zamanı

Eskişehir’deki satıcılar, vatandaşların bahçe ve evlerinde yetiştirmek için fidelere yoğun talep gösterdiğini belirtti. Yıllardır fide yetiştiriciliği yapan ve aynı zamanda ziraat mühendisi olan Hakan Işık, dikim mevsiminin başladığını vurgulayarak, birçok çiçek ve sebze fidelerinin satışının yapıldığını dile getirdi. Fidelerin genellikle sebze bitkileri için kullanıldığını aktaran Işık, “Eskişehir için tam sebze dikim zamanıdır. Elimizde bütün sebze çeşitlerinden bulunuyor. Fidelerimiz üç liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz gibi sebze fideleri oldukça rağbet görüyor. Uygun fiyatlı olmaları vatandaşların ilgisini artırıyor. Özellikle domates ve biber fidelerinin satışı şu anda çok iyi gidiyor.” şeklinde konuştu.