#

Sağlık

Eşek Sütü Sabunu Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılmalıdır?

Anne sütündeki koruyucu ve besleyici ögelere benzer içerikteki eşek sütü, tarih boyunca mucizevi bir şifa kaynağı olarak öne çıkar. Eşekler günlük olarak çok az süt verdiği için oldukça kıymetli olan eşek sütünün litre fiyatı 100 liranın üzerinde seyreder.

Eşek sütü, bileşenleri bakımından anne sütüne en yakın süttür. Son zamanlarda eşek sütünü tercih edenler oldukça fazla. İçinde bol miktarda A, B, C ve E vitamini; büyük ölçüde kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor, sodyum ve magnezyum taşımaktadır. Dolayısıyla eşek sütü sabunu oldukça faydalıdır.

Eşek Sütü Kullanan Bir Kraliçe

Eşek sütü eski çağlardan beri güzellik ve sağlık kaygıları için kullanılıyor. İyileştirme etkisi ve tedavi edici gücü olduğu söylendiğinden ilaç yerine kullanıldığını biliyoruz. Mısır Kraliçesi Kleopatra ise güzelliğini eşek sütüne borçluymuş.
Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın genç kalmak için süt banyosu yaptığını herkes bilir, ama o sütün eşek sütü olduğu nedense pek söylenmez. Üstelik Kraliçe Kleopatra’nın bir banyosu için 700 eşeğin sütü gerekmiştir. Evet, eşek sütü şifa niyetine içilmesi ya da vücuda sürülmesi yanında yüzyıllardır sabun olarak da kullanılır ve faydaları saymakla bitmez.

Eşek sütü sabunu faydası ile yüzyıllardır bilindiği için tarih boyunca insanlar daha güzel bir cilde kavuşmak için bu sabuna başvurur. Eşek sütü sabunu sivilce başta olmak üzere pek çok cilt problemine deva olabilir.

İsterseniz eşek sütü sabunu faydası ve olumlu özellikleriyle nelere iyi geliyor, birlikte birlikte göz atalım.

Eşek Sütü Sabununun Cilde Faydaları

Zengin vitamin içeriği ile eşek sütü faydaları saymakla bitmiyor cinsten. Ama ben yine de faydalarını saymayı deneyeyim.

Cilt lekeleri ve cilt kararmalarına iyi geliyor.

Sivilce, akne ve siyah noktalardan kurtarıyor.

Kırışıklıkları gideriyor, cildi gençleştiriyor. Sedef ve egzamaya karşı eşek sütü sabunu oldukça etkili.

Gençleştirici etkisiyle cilde büyük faydalar sağlar, yaşlanma etkilerini geciktirir. Daha genç bir görünüm sağlayan eşek sütü sabunu, kırışıkları giderici ve cildi yenileyici özellikleriyle öne çıkar.

Nem oranını dengeler ve cildin daha sıkı, daha dolgun bir görünüme kavuşmasını sağlar. Soğuk aylarda yıpranan ve kuruyan ciltler üzerinde olumlu etki gösterir.

Cilt lekeleri ve cilt kararmaları üzerinde etkilidir, lekelerin kolayca geçmesine yardımcı olur. Özellikle yaşlılıkta görülen lekeleri hücre yenileme özelliği sayesinde geçirebilir.

Yıpranma, tahriş ve kızarıklıklara karşı cildi korurken, ölü hücreleri uzaklaştırır ve derinlemesine bir temizlik sağlar. Ciltte görülen alerjik reaksiyonlara bağlı kızarıklıkların daha kolay geçmesini sağlar, kaşınma hissini ciddi oranda azaltır.

Eşek sütü sabunu sivilce, siyah noktalar ve aknelere karşı etkili bir koruma kalkanı oluşturur.

Zengin vitamin ve mineral içeriği cilt sağlığını korur, sorunlu hücrelerin yenilenmesine katkıda bulunur. Daha sağlıklı ve daha parlak bir cilt için düzenli kullanımı tavsiye edilir.

Sedef hastalığı tedavisinde yardımcı bir etken olarak kullanılır. Egzama başta olmak üzere benzer pek çok deri sorununu daha hızlı tedavi olmasını sağlar.

Saçlar üzerinde etkilidir, kepek oluşumunu önler, saçların kendini yenilemesine ve onarmasına yardımcı olur.

Eşek Sütü Sabunu Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Cilt sorunlarına karşı etkili ve işlevli bir ürün olan sabunun kullanımı oldukça kolay bir ürün olarak öne çıkar. Kullanım amacına ve yerine bağlı olarak kullanım biçimi değişebilen eşek sütü sabunu genel olarak günde 3 kez kullanılır:

Sivilce ve yüzdeki diğer sorunlarına karşı kullanıldığında sabah, öğle ve akşam saatlerinde köpürterek cilde maske gibi sürülmesi gerekir.

En az 5 dakika bekledikten sonra cilt yıkanır ve su ile durulanır.

Zararları bakımından bilinen herhangi bir sorun yoktur. Yan etkisi olmayan doğal bir sabun olan eşek sütü sabunu vücudun tüm bölgelerinde gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Eşek sütü sabununu bilinen bir zararı olmamasına karşın, bazı maddeler yoğun olarak bulunduğundan nadiren de olsa alerjik sorunlar görülebileceğinden herhangi bir duyarlılık durumunda kullanımın kesilmesi ve doktora danışılması önerilir.

Sabunu sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde 3 kez düzenli olarak kullanmalısınız.

Bildiğimiz sabun kullanır gibi cildinizi ıslatıp sabun ile köpürttükten sonra bir 5 dakika beklemeniz öneriliyor. Sonrasında fazla ovuşturmadan bol su ile durulayın. Kullananlar ciltlerinde ferah bir his yayıldığını belirtiyor.